Streep aan de balk

Wat was ik blij vandaag met onze twee grote bomen in de tuin. We hadden vandaag de jaarlijkse maaltijd van onze dorpsvereniging bij ons in de tuin en het zou opnieuw een warme dag worden. Niets is fijner als de schaduw van een boom dus onder de lindeboom hadden we twee grote tafels gedekt en onder de plataan hadden we een zitje gemaakt voor het aperitief. De groep was niet heel groot dit jaar, er waren verschillende mensen verhinderd maar dat deed aan de gezelligheid niets af.
 
Iedereen neemt wat mee, ik heb buurvrouwen die ontzettend goed kunnen koken en onze twee vrijgezellen nemen al jaren hetzelfde mee. Robert een zak vol stokbroden en Joel een krat met de heerlijkste meloenen die we zowel voor een entree (met rauwe ham) gebruiken als voor het dessert.


Na de maaltijd vond Marie-Christine dat ze haar gitaar moest halen en Robert zijn mondharmonica waar Michel verrassend goed op kon spelen. Met zijn allen zitten we dan oude Franse chansons te zingen.

 
We organiseren het repas al twintig jaar en de eerste jaren gingen we na afloop van de maaltijd altijd zwemmen, er waren toen ook nog jonge kinderen bij. De laatste jaren spelen we meestal een spelletje jeu de boule. Maar vandaag, opeens, besloten we met een stel om nog lekker naar de zwemplek bij Annie en Rudolph te gaan. We kunnen daar lopend heen en het was fijn om je even te verfrissen en nog wat na te praten. Streep aan de balk, het was weer een heerlijke dag.
 

Reacties

 1. Zomeridylle! Wat een lekker sfeertje, mooie foto's, prachtige mensen en goede gastheer en - vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er supergezellig uit! Tijdens de behoorlijk hete dagen de afgelopen weken zaten we ook onder de bomen, lekker in natuurlijke schaduw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie reportage! ben heel benieuwd naar het recept van die gevulde meloen.
  groet,
  jacques

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een feest! wij hadden er graag bij geweest maar we doen het over twee weken gewoon een beetje over...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We vonden het allemaal, dus ook onze buren, een heerlijke dag, Emie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De schaduw van een boom is veel lekkerder dan die van een parasol, Inge, daarom zijn we ook zo blij met die bomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De meloen was gevuld met een fruitsalade, Jacques. Mijn buuf Marie-Christine is heel goed in het mooi serveren van gerechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet dat er heerlijk en gezellig uit zeg. Als ik in de buurt was, zou ik zo aanschuiven

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke traditie is er zo ontstaan, al 20 jaar lang een etentje met je buren in de tuin. En nog wel met heerlijke muziek ook. Afgesloten met een heerlijk zwempartijtje...
  Wat ziet het er gezellig uit zeg... dat is pas genieten...
  Ik hou van tradities. Ben er dit jaar ook een begonnen. Een paasbrunch voor mijn ouders, al mijn broers en zussen en al hun kinderen en aanhang... We waren met 23 mensen... Volgend jaar weer, en het jaar daarna en daarna...
  Fijne nieuwe week,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En dat zou iedereen ontzettend leuk gevonden hebben, Chantal. Wij hebben ontzettende aardige buren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook ik hou van tradities, Mirjam, en mijn buurtjes hier gelukkig ook. Jij houdt net zoals ik van organiseren, dat merk ik wel. Ik zeg altijd dat ik nergens echt goed in ben behalve organiseren, dat doe ik aardig.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy