Noodweer

De regen van gisterenochtend was nog maar een voorproefje van wat er vannacht viel. Hevige onweersbuien trokken over ons heen met zware regenval, het hield maar niet op. Vanmorgen vroeg nog code oranje in de Aveyron, Lozère, Hérault, Tarn en Ardèche en vanmiddag nog in de laatste drie departementen. Er zijn vier mensen omgekomen in het zuiden door het noodweer en nog zeker twee mensen worden vermist, de ravage daar is enorm. Zelfs ons kleine riviertje raast door de vallei met een onheilspellend geluid. Wij hebben een stuk ingestorte muur in de fruittuin, op zich niets bijzonders, dat gebeurt hier wel vaker, alleen het herstel zal veel energie kosten. En we moesten dweilen in de gîte op de benedenverdieping. Die ligt met het achterste gedeelte in de berg en met extreem veel regenval komt er water naar binnen, hier zullen we echt wat aan moeten gaan doen. Wat, dat weten we nog niet precies, daar gaan we over praten en denken.

Reacties

 1. Tsjonge, wat een indrukwekkend natuurgeweld. Daar krijg ik kippenvel van! Ik wens jullie creatieve gedachten bij het herstel en voorkomen van de overlast!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zullen moeten accepteren dat we in een streek wonen waar dit kan gebeuren, Hannah. Ik zeg vaak: Het is niet altijd rozengeur en maneschijn in de Atdèche.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht gisteren al, wat zegt Marthy toch met haar "Het weer kakt een beetje in"? In de Cevennen staat al een aantal dagen de douchekraan wagenwijd open. Nu weer flink veel zon eroverheen, dan krijgen we gegarandeerd heel veel paddenstoelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is balen Marty! Zoveel werk verricht en dan dit. Wat een ravage in grote delen van Frankrijk. Zag gelukkig geen foto's van de Auvergne. Hoop dat de schade bij jullie mee valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marianne, je hebt zo van die uitdrukkingen waarvan je denkt dat iedereen die kent. Maar vandaag, om het goed te maken...zie mijn blog van vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach Andre, we leven ermee dat er zo nu en dan een stuk muur instort, dat verzekert ons in ieder geval werk tot ons tachtigste.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken de uitdrukking wel, maar begreep hem niet, ik dacht dat het bij jullie ook wel noodweer was. Maar blijkbaar hebben jullie het wat later gekregen. Sterkte met de muur!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij kregen het natuurgeweld inderdaad een nacht later dan bij jullie. En die muur, ach die wordt wel weer een keer opgebouwd.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy