2 uur 10

Mart was zeker niet van plan om een bepaalde tijd neer te zetten, boven komen was voldoende. Om tien uur startte hij in Bedoin en reed ik hem vanaf de camping al gauw voorbij. Op tien kilometer heb ik hem opgewacht en toen vond ik al dat hij een goede tijd maakte. Nog twee keer is hij voorbij gegaan en iedere keer was hij er sneller dan ik verwachtte. Hij finishte op twee uur en tien minuten en op de foto's is te zien dat hij zeker niet 'dood' aan de eindstreep kwam. Dit las ik vandaag nog op internet: De betere amateurs doen er minder dan twee uur over of een gemiddelde van iets meer dan 10km/uur. Maar iedereen is vrij om de klim te doen. Slechts één advies: kom voorbereid of je zal zwarte sneeuw zien in plaats van witte stenen!


Dan heeft die kanjer van mij met zijn vijfenzestig jaar toch goed gepresteerd! Hij vond het pittig maar is heel tevreden over zijn prestatie. Ik heb heel wat mensen vandaag zien lopen met de fiets aan de hand, jongeren zowel als ouderen. Maar voor iedereen die boven komt, op wat voor manier dan ook, neem ik diep mijn petje af, want jongens, wat is dit zwaar!

Ik maakte me niet druk over de beklimming, ik ken mijn man, rustige doorbijter, en wist dat hij het zou halen. Waar ik me wel een beetje ongerust over maakte was de afdaling, want ook daarin ken ik Mart. Geen angst om af te dalen, laat zich vallen. Ik haalde hem niet meer in met de auto tijdens de afdaling en beneden in Bedoin stond hij al tien minuten op mij te wachten. Zijn hoogste afdalingssnelheid was 70,4 km per uur!!

Het was druk op de berg vandaag, veel Nederlanders die fietsten voor de Kankerbestrijding. De actie heet Groot verzet tegen kanker en wordt al een paar jaar georganiseerd. Gisteren de lopers, vandaag de fietsers. Mooi initiatief en hulde aan al de mensen die sponsorgeld bij elkaar brengen en dan ook nog eens een uitzonderlijke prestatie neerzetten.

Reacties

 1. Erika zou zeggen: wat een kanjer! En ik zeg het haar na: wat een kanjer die Mart, geweldig hoor. Feliciteer hem maar en neem zelf ook een glaasje op deze prestatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch! 9 km per uur dus? Wat moet dat zwaar zijn. Zo leuk om te lezen, nu al op je blog. Erg knappe prestatie. Feliciteer hem namens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik ben trots op hem, Emie, en dat glaasje heb ik inmiddels genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed hè, Marianne. En het was zwaar maar eenmaal op de camping, na even rusten, zei hij: En nu de volgende uitdaging...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van jouw verhaal wordt je even héél stil. Wat een top-prestatie. En die afdaling....voor geen miljoen ga ik bij hem achterop de fiets - gelukkig heeft hij geen bagagedrager. Dikke knuffel voor jullie beide!!!! Ben benieuwd naar zijn volgende uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap gedaan Mart. Scherpe tijd ! Proficiat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige prestatie. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zit blijkbaar toch een beetje in de familie, Ineke, en achterop...nooit van mijn leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je André. Nog een tip voor een nieuwe uitdaging?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is een beetje een geweldenaar, Joop, met fietsen dan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy