Doorgaan naar hoofdcontent

Op zoek naar.......

Zie het als een soort hobby of anders een lichte tik, trafohuisjes fotograferen. En dan niet eens voor mezelf maar voor de de blog van blogvriend Sjoerd. Als we lopen te wandelen letten we goed op of we er niet eentje zien. Vaste lezeres Lida, evenals ik afkomstig uit Noordwijk gaf met laatst deze link van twee identieke trafohuisjes in onze geboorteplaats. We hadden vandaag twee familiebezoeken waarbij weinig te fotograferen viel dus dan moet een mens wat bedenken. Aangezien ons eerste bezoekje aan de Katwijkse schoonzus was konden we natuurlijk op weg daar naar toe makkelijk Noordwijk even aandoen om eens te kijken of die trafohuisjes er nog stonden. Ze waren niet moeilijk te vinden, ik had immers de straatnamen al. De eerste staat in Noordwijk aan Zee in een oudere wijk die ik nog ken uit mijn jeugd. 



Ook de tweede was snel gevonden, die bevindt zich in Noordwijk Binnen, meer mijn geboortegrond. Vergis je niet, er was een groot verschil of je binder of zeeër was. Zeërs hadden kapsones, werd er bij ons in binnen gezegd. Terugkomend op de trafohuisjes, ze staan er nog steeds en ze zijn inderdaad identiek. Sjoerd, je krijgt de foto's van deze tweeling binnenkort opgestuurd.






Reacties

In de weer zei…
Leuke hobby toch, je kunt maar ergen de kijk op krijgen zeggen wij dan.
Marthy zei…
Als je er over nadenkt is het natuurlijk idioot om die stomme gebouwtjes te fotograferen, Toos. Maar toch heb ik er lol in.
Jeanne zei…
en Sjoerd is weer blij met je!!
Marthy zei…
Dat is hem geraden ook, haha.
Emie zei…
Dat blijf ik toch wel een heel aparte verzameling vinden Marthy. Maar Sjoerd zal je vast dankbaar zijn.
Inge zei…
Grappig toch hè :-)
Sjoerd zei…
Ik durf al niets meer te zeggen...
Het is toch leuk dat je door het bloggen naar dingen gaat/kunt kijken die je anders nooit zo bewust zou hebben gezien. Ik vind het prachtig.
Marthy zei…
Ja, ik weet het Emie, het is apart. Toch blijf ik er naar zoeken en en het leuke is dat Mart en ook schoonzus en zwager waarmee we vaak wandelen met mee mee zoeken.
Marthy zei…
Daar heb je gelijk in, Jeanette. Ik sta vaak alle kanten van zo'n huisje te bekijken want ze zijn toch gebouwd in een tijd dat er nog aandacht aan details werd besteed.
Marthy zei…
Ja Inge, we maken ondertussen half Nederland bewust van het fenomeen trafohuisjes.
Marthy zei…
Spreken is zilver, zwijgen is goud.....
Muggenbeet zei…
Ook hier in Vlaanderen staan er bijzonder mooie exemplaren maar fijn metselwerk.
Marthy zei…
Wat leuk! Sjoerd zou blij zijn met wat foto's. Als je zijn mailadres wilt zeg je het maar.
Leuk! En zeker ga door fotograferen heel anders kijken ;o)
Marthy zei…
En daardoor ontdek je ook steeds meer, Stefanie.