Lion

Ik zag de recensie over de film Lion weken geleden bij Bertie maar toen draaide deze film nog niet in ons filmhuis. Enige tijd later las ik weer iets  positiefs over dezelfde film en hoera, ik kon inmiddels reserveren. Die reservering was voor volgende week dinsdagmiddag en nu bleek gisteren dat wij dan niet zouden kunnen. Ik wil wel graag, zei ik tegen de man, volgens mij is het een goede film. Eens kijken of ik nog een andere datum kan bespreken. Ja hoor, vanmiddag was er nog plek. Nou is die man van mij niet zo moeilijk maar ik hoopte toch dat de film de moeite waard was, want ik had er hoog van opgegeven. En dat was ie. Prachtig verhaal, het is echt gebeurd en een heerlijke hoofdrolspeler. Hiermee bedoel ik natuurlijk een goede acteur maar hij is ook nog eens erg plezierig om naar te kijken en dat is altijd meegenomen.


De vijfjarige Saroo raakt op een klein station in India zijn broer kwijt. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken. De trein gaat rijden en Saroo komt helemaal alleen aan de andere kant van India in Calcutta terecht. Hij slaagt erin om zonder familie wekenlang in de chaos van Calcutta te overleven. Tot hij wordt opgenomen in een verschrikkelijk weeshuis en door een Australisch echtpaar wordt geadopteerd. Als hij bijna dertig is gaat Saaro met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij zijn familie kwijtraakte om te kijken of hij hen weer terug kan vinden.......

Reacties

 1. Lijkt me een prachtige film, hoop dat hij hier bij de FilmLiga ook gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest ook even wachten terwijl Bertie de film al lang gezien had. Hoop voor jou dat hij nog komt, Toos, hij is het waard om gezien te worden.

   Verwijderen
 2. Wat toevallig, Marthy! Ik ben daar afgelopen zondag geweest met m'n schoonzus toen we in Nederland waren. Mooie en ontroerende film (zakdoek mee!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was er ook helemaal weg van. Een film die niemand onberoerd laat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wetende dat het echt gebeurd is laat dit verhaal je zeker niet onberoerd, Emie.

   Verwijderen
 4. Dat lijkt me een drama om mee te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga dinsdag en heb al zakdoeken in de tas gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ergens deze maand gaan wij hem zeker bekijken. Hij stond al op de to do-lijst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wil ik zeer zeker zien. Voor het verhaal maar al zeker voor die knapperd die de hoofdrol speelt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik blikte even terug in je stukjes en zag de titel Lion staan. Leuk dat je hier ook naar toe bent geweest. Wij, Ben en ik, gaan zondag 9 april naar deze film. Dan draait hij in Hoofddorp in een kleine bioscoop. Nu al zin in...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prachtige film, Mirjam, en dat vond Mart ook. Daar gaan jullie van genieten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy