Op mijn boekenplank


In onze woonkamer staat een grote boekenkast. Behalve boeken staat er van alles en nog wat in en zijn er ook twee planken ingericht met spulletjes voor de kleinkinderen. Wat betreft de boeken in die kast, er staat van alles. Kookboeken, interieurboeken, tuinboeken, fotoboeken en dan veel gewone leesboeken, zowel oude als nieuwe. Want ik mag dan wel geregeld opruiming houden in die kast met boeken, bepaalde oudjes blijven staan, daar kan ik geen afscheid van nemen. Er zijn er een paar bij die ik al voor een tweede keer gelezen heb of nog ga doen. De wereld volgens Garp hieronder heb ik ook twee keer gelezen maar daardoor heeft dat boek niet zijn haveloze uiterlijk gekregen. Daar zorgde onze oudste zoon voor in zijn studententijd toen hij dit boek op mijn aanraden las. Hij vond het een geweldig boek maar wat dat nou te maken heeft met de staat waarin ik dit boek terug kreeg weet ik nog steeds niet.


Reacties

 1. Hahaha, stuk gelezen! Waarschijnlijk nogal nat geweest.
  Ik vond het een fijn boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n doorlezen boek, bier of niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was eerst nijdig toe hij het boek zo terugbracht want ik ben altijd zuinig op boeken. Maar als ik het boek nu zie is het me in deze staat nog dierbaarder.

   Verwijderen
 3. Ha, dit lijkt wel wat telepathie. Ik was net van plan om onze boekenkast in de woonkamer op te ruimen. Naast boeken staan er veel andere prulletjes in en een hoop oude boeken ook nog zodat de nieuwe geen plaats hebben. Ik was van plan de oude naar het boekenrek boven te verhuizen... onder ander die van de moeder van David S. en Ali en de rozentuin... die staan hier ook nog. Maar nu ik die zo bij jou zie, denk ik "misschien moet ik die toch eerst nog maar eens opnieuw lezen"!
  Haha en de staat van Garp! Die heeft afgezien op dat studentenkot!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom wil ik deze boeken niet verhuizen, anders ga ik ze vergeten en dat wil ik niet.

   Verwijderen
 4. Tja boeken, we hebben er al heel veel weggedaan door de jaren heen maar er zijn er ook bij die je echt nooit we kan doen. Of je moet er mooie enveloppen van kunnen maken ( haha )
  Reuze bedankt voor de post van gisteren, ik was zo verrast en weet al waar ik het voor ga gebruiken. Dat laat ik nog zien op m'n blog maar dat duurt nog wel enkele weken want k'ben nu met een ander project doende.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan en doe kalm aan. Ik kocht trouwens een mooi Richard Scarry boek in de kringloop maar Luuk en Saar vonden het zo leuk dat er voorlopig nog geen enveloppen van gemaakt kunnen worden. En aan die van onszelf ben ik nog teveel gehecht.

   Verwijderen
 5. Hier staan boeken op de plank die wel drie of vier keer gelezen zijn... En hier staat zo'n 24 meter aan boekenkast in de woonkamer. De witte van Ernest Claes is geheel kapot gelezen... De bovenmeester op de lagere school las hier regelmatig uit voor, en dat is me bijgebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook nog wat jeugdboeken van mezelf, Sjoerd. Mooeilijk om weg te doen.

   Verwijderen
 6. Boeken weg doen is een moeizaam proces. We komen dus om in de boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik bij iemand op bezoek ben, kijk ik altijd graag even in de boekenkast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de boekenkast en wat er op een stoel of tsfel ligt. Heel bekend, Jeanette.

   Verwijderen
 8. "Toon mijn uw boekenkast en ik zeg wie u bent" :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van de vijftien boeken die je hier laat zien, staan er negen ook in mijn boekenkast. Maar van die negen wil ik alleen Garp nog eens lezen. De rest weet ik bijna zeker, niet meer. Bijna zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eleni wil ik nog steeds een keer lezen, die gaat mee naar Frankrijk heb ik me voorgenomen.

   Verwijderen
 10. Met verhuizing 4 jaar geleden is er veel naar de kringloop gegaan. Van 2 schrijver heb ik een grote collectie. Een schrijver uit de 50-er jaren Hans Martin en James A. Michener. De rest is wat ongeregeld wat ik niet kwijt wilde.
  En 2 planken kookboeken natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van Michener heb ik weleens wat gelzen, Martin ken ik niet. Hier gaat er geregeld wat naar de kringloop want anders wat er het vol in die boekenkast.

   Verwijderen
 11. Haha hoogstwaarschijnlijk sleepte hij hem overal mee naar toe. ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy