Trixie de T-Rex

Voor een vijf- en een zesjarige is Naturalis met zijn dinosaurissen natuurlijk helemaal geweldig. Sebas en Luuk genoten zichtbaar vanmiddag in dit Leidse museum. Eerst liepen we door zalen waar de verschillende dino's nagemaakt stonden op 2/3 van hun grootte. Behoorlijk levensecht en indrukwekkend.


Aansluitend kwamen we in een zaal waar het skelet van de echte Tyrannosaurus Rex staat. Volgens het museum was de dinosaurus een vrouwtje, 'een dame op leeftijd waaraan haar ruige levensloop terug te zien is in het skelet'. Levend was ze 12 meter lang en woog ze 5.000 kilogram. Ik kan jullie verzekeren dat dat groot is, ik kreeg haar zelfs niet in het geheel op de foto. Trix leefde zo'n 66 miljoen jaar geleden in Noord-Amerika.
In de zalen verderop waren er allerlei experimenten te doen wat de jongens erg leuk vonden. Wat is het toch mooi dat in veel musea de kinderen zo leuk aan bod komen. We hadden weer een geweldige middag en nadat de jongens nog een klein cadeautje in de museumwinkel hadden uitgezocht gingen we tevreden naar huis.Reacties

 1. Succes verzekerd, natuurlijk! Ik ben er ook wel eens met mijn zoon geweest in zijn 'dino' periode.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik geloof dat jongens allemaal zo'n periode doormaken.

   Verwijderen
 2. Wat hebben jullie een heerlijke middag beleefd met de twee kleinzonen, ze staan te stralen. We zijn trouwens weer aardig synchroon bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het was een kind ophalen in Scheveningen, vannacht twee te slapen en die slapen nu weer op een ander adres in Stolwijk.

   Verwijderen
 3. Heerlijk als je dat kan doen met je kleinkinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo leuk Sjoerd om dat alles door de ogen van je kleinkinderen te zien.

   Verwijderen
 4. Ze hebben zichtbaar plezier gehad! Luuk had zelfs een toepasselijke sweater aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, voor Anna nog wat eng denk ik, maar ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We vonden het achteraf goed dat we Saar niet meegenomen hadden, Bertie. Die was er beslist nog te jong voor geweest.

   Verwijderen
 6. Geweldig voor hun en voor jullie.
  Ooit een keer als tip gekregen van een kennis, om daar met mij zoon heen te gaan. Hij was als klein kind stapel op dino's kon alle namen zonder fouten en stotteten uitspreken? Normaliter best lastig voor zo'n jong kind. Gefascineerd was hij door dino's zoals ook voor trekkers en andere landbouw voertuigen,kranen tanks vliegtuigen etc etc. Vooal techniek! Om er moe van te worden. Ik althans. Hij heeft ook Asperger, dus voor hem heel gewoon. Ondertussen is hij 30 en leidt een gecompliceerd leven. Ik ben blij dat jullie heerlijk kunnen genieten en zeker de kinderen en van de kinderen. Ik geniet met jullie mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals je weet heb ik een broer met Asperger en ik begrijp een beetje hoe moeilijk dat voor jou was en nog moet zijn.

   Verwijderen
 7. Wat een avontuur voor de jongens! Xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het zelf ook heel spannend, die grote dinisaurus. Wat een ding!

   Verwijderen
 8. Helemaal geweldig, genieten zeg ! Het staat bij ons ook nog op het keuze lijstje voor het " kleinkindertreindagjeweg "
  Hier in de buurt is ook een museum met allerlei Dino's buiten en binnen. Ook bewegende ( blog kleinkinderen okt 2013 ) dus mocht je ooit in de buurt zijn, de koffie is bruin ! Maar Naturalis, ik hoop dat ze dat eens kiezen, zal vast wel.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy