Praten bij de bakker

Ik heb vanmorgen voorlopig weer afscheid genomen van mijn wandelgroep in Oudewater. Na afloop van het wandelen gaan we met een paar vrouwen altijd gezellig koffiedrinken, bij goed weer op een terras op de markt, anders bij de plaatselijke bakker die een leuke koffiehoek heeft en heerlijke koekjes serveert bij de koffie. We praten over kinderen en kleinkinderen, over de wereldproblemen, over vakanties, over (onze) mannen en over nog veel meer. We wisselen ook vaak boeken uit. Dit groepje vrouwen is ondertussen bijna vriendinnen geworden, heel waardevol.  Ik ga ze missen de komende tijd.

Reacties

 1. Reacties
  1. Het is een voorlopig afscheid, Jeanne. Ik ga ze missen de komende tijd. (aangepast)

   Verwijderen
 2. Heerlijk zulke vrouwen in je omgeving. Ik denk dat we niet zonder kunnen. Ik geloof direct dat je ze gaat missen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vrouwen hebben andere vrouwen nodig, Jeanette.

   Verwijderen
 3. Het is ver lopen vanuit de Ardeche naar Eys...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk toch zo'n wandelgroepje... heb je toch iets gezellig en sportief om naar uit te kijken tegen de herfst. Zijn jullie bijna "heen"? Wij vertrekken zondagochtend (om het skiverkeer te mijden) en trekken dit jaar toch weer zuidelijker dan waar jullie wonen. Misschien zitten we deze zomer wel in de buurt maar dan geef ik zeker een seintje. Ik keek al eens naar de weersvoorspellingen... het wordt daar helemaal "leven als god in Frankrijk". Geniet er van... wij gaan genieten van al jouw fantastische Ardèche-verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook wij gaan zondag rijden, Kris, om te gaan leven als een paar goden in Frankrijk;-)

   Verwijderen
 5. Ach, dan komen ze toch gezellig een keer in de Ardeche wandelen, bij jou? Wie weet hoe leuk dat wordt ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ga ik eens voorstellen, Stefanie, nog nooit aan gedacht.

   Verwijderen
 6. Wij gaan je ook missen hoor! Als jouw oortjes `toeteren`in Le Serret hebben we het over jou. Ik lees natuurlijk elke dag jouw blog dus doe elke week trouw verslag van al jouw )jullie' goede en minder goede daden. Goede reis en geniet in la douche France.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit meeeeeeen je niet!!?! Ik volg pas sinds kort je blog, ik kom uit Limburg. Gisteren was mooi weer voorspeld en besloten mijn man en ik onszelf een dag vrij te geven en eens een oud plan uit te voeren. We reden met de fietsen op de auto naar Oudewater, hebben daar een korte fietsroute gedaan en zijn toen gaan lunchen. Als je op mijn Facebook zou kijken dan zou je een soortgelijke foto zien als hierboven staat. We lunchten bij Lumière en keken ook uit op de Heksenwaag. Daarna (want Oudewater is zo groot niet en het museum was dicht) zijn we naar Schoonhoven gereden. Ik vond je vaas zo mooi dus heb het winkeltje opgezocht. En bij "jouw" Pand 96 kochten we een mooi ontbijtservies. Inderdaad een erg leuk winkeltje met hele lage prijzen. Ook daar rondgefietst en toen terug naar Limburg waar onze zoon nog geholpen moest worden met wat schoolwerk. En dan zie ik nu dit, hoe klein is de wereld? Misschien hebben we tegelijkertijd op het terras gezeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een toeval! Zowel Oudewater als Schoonhoven zijn heerlijke stadjes, leuk om te bezoeken. En wat leuk dat je in Pand 96 ook nog wat gekocht hebt. Ik ga dat winkeltje vaker bezoeken, dat staat wel vast.

   Verwijderen
 8. Ik zou ze ook missen, de wandelmaatjes. Ik ben tenminste al aardig gehecht aan het raken aan het groepje mensen waar ik 3 keer mee wandel, en dat is pas sinds september...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al wandelend heb ik vaak hele fijne gesprekken met deze vrouwen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy