Doorgaan naar hoofdcontent

Boeken van Piet

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik krijg van dit weer ontzettende tuinkriebels. Blijkbaar had schoondochter Chris er ook last van want ze belde om wat advies over planten te vragen. Ze was vandaag vrij en heerlijk in haar tuin bezig. Die grote lap is gedeeltelijk nog een woestenij en het is aan haar om er iets van te maken. Ik snuffelde in mijn boekenkast en nam deze twee boeken voor haar mee toen ik er even koffie ging drinken. Méér Droomplanten en Ontwerpen met planten, beide schitterende boeken en nog steeds verkrijgbaar. Ik schrok alleen wel van de prijs toen ik even bij Bol.com keek. De bekende tuinarchitect Piet Oudolf heeft aan beide boeken meegewerkt. Jaren geleden bezocht ik met een vriendin zijn tuinen in Hummelo, het staat nu nog op mijn netvlies, zo mooi. Kijk maar even naar onderstaande foto. Ook heb ik eens een lezing van hem bijgewoond, wat een inspirerende man.


Reacties

Ageeth Mooij zei…
Al die prachtige foto's, daar is heel wat noeste arbeid (met kennis van zaken) aan vooraf gegaan.
Ik ben een paar dagen vrij van mijn werk om van alles voor mijn opleiding te doen. Maar vanochtend was het zulk heerlijk weer, dat ik de kamerplanten voorzien heb van (deels) nieuwe potgrond, wildgroei heb beteugeld enzovoort. Fijn om te doen met de zon op de kas en het is van mijn lijst. Ik kan me voorstellen dat je zin hebt om aan de slag te gaan in Frankrijk!
Jeanne zei…
Mijn balkonbakken zijn nog slechts mijn tuin. Ik vind het af en toe best jammer dat ik geen tuin meer heb, want er is niets heerlijker dan met je kop in de zon zitten te wroeten in de aarde. Het zij zo. Voor mij rest bakken vullen met fleurige plantjes. Ik heb ze vanmiddag gekocht.Maar ik verheug me al op foto's van die mooie Franse tuin.
Marthy zei…
We hebben hier een weliswaar grote maar heel simpele tuin en daar zijn de meeste klusjes wel gedaan dus het wordt bijna tijd om te vertrekken.
Inge zei…
Ik was vroeger fan van Ineke Greve en haar prachtige tuin 'De Dohm' in Welten (Heerlen). Zij schreef ooit columns in de Eigen Huis & Interieur.
Marthy zei…
Dus jij kreeg toch ook tuinkriebels.
Marthy zei…
Het zal me verbazen als die nog leeft of ze moet heel oud geworden zijn. Ook van haar heb ik boeken wat niet zo gek is want ze heeft er heel wat geschreven.
Inge zei…
https://tuinenstruinen.org/2013/11/07/ineke-greve-huys-de-dohm-aan-elk-feest-komt-een-einde/
Hieruit blijkt dat ze toen (2013) 80 is geworden, dus het is heel goed mogelijk dat ze nog leeft, maar haar tuin is gesloten, en ik geloof ook dat ze er niet meer woont
Leuke tuinboeken. En fijn dat je ze mee kon nemen naar je schoondochter. Die tuin heb ik ook bezocht, heel erg mooi.
Pippa's Hus zei…
Het kriebelt zeker! XX Esther
Marthy zei…
Wij gingen toen we nog het hele jaar in Nederland woonden vaak in juni open tuinen bezoeken. Wat was dat leuk en wat hebben we veel moois gezien
Marthy zei…
Leef je uit, Esther, het is lente!
Sjoerd zei…
Ik heb het idee dat die mensen 24*7 bezig zijn in hun tuin, net zoals mijn Opa dat deed.
Marthy zei…
Onschuldig vermaak, Sjoerd.
In de weer zei…
Heerlijk om in tuinboeken te kijken en inspiratie op te doen. Wij zelf hebben nu niet meer zo'n grote tuin maar ik mag me uitleven in de tuinen van onze dochter en zoon dus ik kom nog wel aan m'n trekken :-))
Vlimbouter zei…
In tuinboeken kijken en tuinen gaan bezoeken: voor mij is dat ook een favoriete bezigheid. En ja, vandaag was ik ook in onze tuin bezig. De lente is in het land en alles barst hier weer los (jammer genoeg ook de netels)
Marthy zei…
Dus jij bent gasttuinvrouw, Toos. Leuk dat de de kinderen zo kan helpen.
Marthy zei…
Wat is dit toch altijd een mooie tijd om in de tuin te werken, ondanks die netels;-)
Heelrijk om inspiratie op te doen in die mooie boeken.
Susanne zei…
Lekker met Christianne en Saar in de tuin.
Marthy zei…
De aanhouder wint.
Mirjam zei…
Ook hier de tuinkriebels, zeker nu er van alles begint uit te lopen. Maar veel veranderen kan ik niet in ons kleine tuintje... alleen een en ander gesnoeid en wat oude troep geruimd. Het ziet er gelijk een stuk frisser uit allemaal.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Jij hebt zo veel plezier in je kleine tuintje en daar gaat het om, Mirjam, om dat plezier.
Elizabeth zei…
Ja, een tuin aanleggen is best een ingewikkelde klus! Voordat je al een goed plan hebt... en dan nog uitvoeren en hopen dat het wordt wat je voor ogen had!
Het is nu heerlijk om buiten bezig te zijn. Maar ik ben blij dat onze tuin goed vormgegeven is en alleen maar onderhoud nodig heeft.
Maar van die lap grond van Christianne is zeker iets heel moois te maken! Wens haar maar succes van me...

Groetjes, Elizabeth
Marthy zei…
Dat is lief van je, ik wens haar succes.