Doorgaan naar hoofdcontent

Een sigarendoos vol


Ik vond deze oude sigarendoos vol met mooi lint in het huis van een tante van Mart toen we het een jaar of vijf geleden leeg moesten ruimen. Zo zonde om weg te gooien dus de doos vond een plekje in mijn naaikastje. Daar stond ook al het stopmandje van mijn moeder. Hoe vaak heb ik haar daar niet bezig mee gezien, zo'n mandje doe je dan toch niet weg. Zowel mijn moeder als mijn schoonmoeder konden verschrikkelijk netjes stoppen, ze gingen geen gat uit de weg.

Een maand of twee geleden zag ik bij Ageeth leuke kaarten die zij gemaakt had met mooi lint er omheen gewikkeld. Dat bracht mij op het idee hetzelfde te doen, dank je Ageeth, en zo heb ik al een paar kaarten verstuurd aan blogvriendinnen waarvan ik weet dat zij  handig zijn met naald en draad. Mocht jij het lint nou leuk vinden en ook zo'n kaart in je brievenbus willen hebben, mail me dan even op mmberends@hotmail.nl  Ik heb tenslotte nog lint genoeg. Geef maar aan welk lint je wilt hebben, het zal geen storm lopen. De lintjes die op de deksel liggen zijn niet echt oud, waar die vandaan komen weet ik niet meer.

Reacties

Jeanne zei…
Ik bewaar die dingen ook allemaal, maar jij hebt er nu tenminste een bestemming voor. Leuk!
Marthy zei…
Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen dit soort dingen weg te gooien, Jeanne
Ik snap dat je dit niet weg kan doen! Wat een mooi lint en vooral ook het stopgaren is een monument op zich. Koester het maar en maak er mensen blij mee die er hart voor hebben!
Sjoerd zei…
Ik zal van je aanbod geen gebruik maken, maar vind het wel een leuke geste.
Emie zei…
De nostalgie spat er vanaf. Maar ook ik maak van je aardige aanbod geen gebruik omdat ik weet dat het hier weer verdwijnt in een kastje.
In de weer zei…
Ik was meteen weg van het rode kersen band, zo schattig. Maar ik doe niet mee want ik ben al een keer verwend met zo'n mooi kaartje, dus nu is het plezier voor iemand anders.
miekequilt zei…
Wat leuk zo! Ik heb wel een oogje op een lintje en zal je mailen.
Fijne zon(nige)dag!
Oh wat mooi allemaal. Deze post is van de dag van de verjaardag van dochter. Ik zou voor haar daarom wel een roze bandje willen ontvangen. Zal ze vast heel leuk vinden. En wat lief dat je er iets van weg wilt geven. Zo speciaal.
Krijgt meteen een heel andere uitstraling op zo'n zelfgemaakt kaartje! Mooi! Het blauwe lint op de onderste foto is mooi alhoewel die met de kersen zijn ook prachtig. Ik heb ook al een ideetje wat ik er mee zou kunnen doen. Zou het super vinden om er een stukje van te krijgen. Lief dat je het met je lezers wil delen!
Marthy zei…
Oh, Stefanie, hoe vaak heb ik mijn moeder niet zien zitten met een stel sokken en dat stopmandje naast zich.
Marthy zei…
De roze gaat naar jou en dat zal snel zijn want die kaart is al af, die bedoel je toch?
Marthy zei…
Mailtje ontvangen, Mieke. Komt dik in orde.
Marthy zei…
Het blauwe lint is al weg, Alet, maar je krijgt een stukje kersenlint.
Marthy zei…
Het kersenband is op, Toos maar als je nog een stuk ander band wilt stuur ik het je met liefde op.
Eigenlijk durf ik het niet te zeggen, maar ik bedoel de roze bandjes in het sigarendoosje.
Marthy zei…
Sjoerd, ik had je met plezier een kaartje gestuurd hoor, haha.
Marthy zei…
Daarom deel ik maar uit, Emie, het komt bij mij anders nooit uit dat kastje.
Marthy zei…
Gaat goed komen!
In de weer zei…
Heel aardig van je Marthy maar ik denk dat je genoeg gegadigden hebt.
Pippa's Hus zei…
Wat een lief gebaar van je. Wat eem mooi lint ook. Ik vind het lint met het blauwe en rode bloemetje schattig. Daar zou ik wel een stukje van willen als je nog hebt? XX Esther
Marthy zei…
Wat is dat nou jammer, Esther, ik ben bijna 'uitverkocht'. Ik heb alleen de twee stukken lint nog die daaronder liggen in de doos. Mocht je er een van willen stuur ik het je zo op.
Onliemie zei…
Ha zo'n mooi lint kwam al een keer in mijn brievenbus terecht! Lief van je dat je nog meer mensen wil blij maken!
Alvast hartstikke bedankt Marthy!
Ageeth Mooij zei…
Mocht je nog oud lint hebben, ik krijg graag zulke fijne post. Ik heb ook restjes van mijn moeder, maar die zijn al eens gebruikt. Zo leuk, hoe we elkaar inspireren!
Marthy zei…
De doos mag leeg, Kris, kan ik weer voor wat anders gebruiken.
Marthy zei…
Ageeth, de restjes komen jouw kant op. Doos leeg , iedereen tevreden, vooral ik. Want wat is er nu leuker dan om een ander een plezier te doen.
Lieve Marthy, heel erg bedankt voor de fijne envelop die vanmiddag op de mat lag. En wat is het band mooi! Fijn weekend.
Marthy zei…
Fijn dat je het mooi vindt, Jeanette. Plezier ermee!
Ageeth Mooij zei…
Wat een restjes!! Lieve Marthy, dank je wel voor de lieve, feestelijke post. Dat doet mij goed, X
Marthy zei…
Fijn, graag gedaan, Ageeth.