Doorgaan naar hoofdcontent

Trixie de T-Rex

Voor een vijf- en een zesjarige is Naturalis met zijn dinosaurissen natuurlijk helemaal geweldig. Sebas en Luuk genoten zichtbaar vanmiddag in dit Leidse museum. Eerst liepen we door zalen waar de verschillende dino's nagemaakt stonden op 2/3 van hun grootte. Behoorlijk levensecht en indrukwekkend.


Aansluitend kwamen we in een zaal waar het skelet van de echte Tyrannosaurus Rex staat. Volgens het museum was de dinosaurus een vrouwtje, 'een dame op leeftijd waaraan haar ruige levensloop terug te zien is in het skelet'. Levend was ze 12 meter lang en woog ze 5.000 kilogram. Ik kan jullie verzekeren dat dat groot is, ik kreeg haar zelfs niet in het geheel op de foto. Trix leefde zo'n 66 miljoen jaar geleden in Noord-Amerika.




In de zalen verderop waren er allerlei experimenten te doen wat de jongens erg leuk vonden. Wat is het toch mooi dat in veel musea de kinderen zo leuk aan bod komen. We hadden weer een geweldige middag en nadat de jongens nog een klein cadeautje in de museumwinkel hadden uitgezocht gingen we tevreden naar huis.



Reacties

jeanne zei…
Succes verzekerd, natuurlijk! Ik ben er ook wel eens met mijn zoon geweest in zijn 'dino' periode.
Emie zei…
Wat hebben jullie een heerlijke middag beleefd met de twee kleinzonen, ze staan te stralen. We zijn trouwens weer aardig synchroon bezig!
Sjoerd zei…
Heerlijk als je dat kan doen met je kleinkinderen...
Marthy zei…
Ja, ik geloof dat jongens allemaal zo'n periode doormaken.
Marthy zei…
Ja, het was een kind ophalen in Scheveningen, vannacht twee te slapen en die slapen nu weer op een ander adres in Stolwijk.
Marthy zei…
Zo leuk Sjoerd om dat alles door de ogen van je kleinkinderen te zien.
Ageeth Mooij zei…
Ze hebben zichtbaar plezier gehad! Luuk had zelfs een toepasselijke sweater aan.
Bertiebo zei…
Leuk, voor Anna nog wat eng denk ik, maar ooit...
Marthy zei…
Ja, die sweater, dat vond hij maar wat leuk.
Vera zei…
Geweldig voor hun en voor jullie.
Ooit een keer als tip gekregen van een kennis, om daar met mij zoon heen te gaan. Hij was als klein kind stapel op dino's kon alle namen zonder fouten en stotteten uitspreken? Normaliter best lastig voor zo'n jong kind. Gefascineerd was hij door dino's zoals ook voor trekkers en andere landbouw voertuigen,kranen tanks vliegtuigen etc etc. Vooal techniek! Om er moe van te worden. Ik althans. Hij heeft ook Asperger, dus voor hem heel gewoon. Ondertussen is hij 30 en leidt een gecompliceerd leven. Ik ben blij dat jullie heerlijk kunnen genieten en zeker de kinderen en van de kinderen. Ik geniet met jullie mee!!
Marthy zei…
We vonden het achteraf goed dat we Saar niet meegenomen hadden, Bertie. Die was er beslist nog te jong voor geweest.
Pippa's Hus zei…
Wat een avontuur voor de jongens! Xx Esther
Gaaf uitstapje seg!!!!
Marthy zei…
Zoals je weet heb ik een broer met Asperger en ik begrijp een beetje hoe moeilijk dat voor jou was en nog moet zijn.
Marthy zei…
Ik vond het zelf ook heel spannend, die grote dinisaurus. Wat een ding!
Marthy zei…
Het is ver voor jullie maar inderdaad echt gaaf.
In de weer zei…
Helemaal geweldig, genieten zeg ! Het staat bij ons ook nog op het keuze lijstje voor het " kleinkindertreindagjeweg "
Hier in de buurt is ook een museum met allerlei Dino's buiten en binnen. Ook bewegende ( blog kleinkinderen okt 2013 ) dus mocht je ooit in de buurt zijn, de koffie is bruin ! Maar Naturalis, ik hoop dat ze dat eens kiezen, zal vast wel.
Marthy zei…
Beetje sturen, Toos;-)