Doorgaan naar hoofdcontent

Zakjes zaad

Ze had het beloofd, Heidi van de blog Het huis van tante Alice. Aan het eind van de zomer vertelde ik op mijn blog dat ik een volgende zomer graag tomaten wilde die allerlei kleurtjes zouden hebben. Heidi reageerde met de belofte dat zij wel zaad zou sturen. Gisteren mocht ik een envelop open maken met de inhoud die jullie hierboven zien. Op de pagina's informatie over de verschillende rassen en zaaiinstructies. Hieronder alle zakjes met tomatenzaad en bovendien nog wat zakjes met bloemenzaad. Ik ben hier zo blij mee. Ik kan niet wachten tot we in Frankrijk zijn, dan ga ik de tuinkamer direct inrichten als kraamkamer voor al mijn kwekelingen. 

En wat zat er in die bruin papieren zak? Laat ik eerst even vertellen dat Heidi een opleiding tot herborist heeft gedaan, het werken met kruiden dus. Ik kreeg van haar drie potjes met eigengemaakte crèmes. Het meest linkse, die met St. Jansolie en wintergreen zou Mart kunnen helpen als hij weer eens last kreeg van het carpeltunnelsyndroom. En die man van mij heeft toevallig weer wat last hiervan dus hij gaat vanavond smeren. Heidi, je bent een schat om dit allemaal te sturen. Reuze bedankt en ik hoop dat ik je deze zomer kan laten zien wat er van je zaad geworden is.

Maar niet alleen Heidi stuurde zakjes zaad, ook bloglezeres Anneke verraste mij deze week met lieve post met daarbij zakjes zaad.  Anneke, ook jij bedankt, wat zal het fleurig worden in mijn tuin. 


Reacties

miekequilt zei…
En wat zullen wij weer genieten van je verhalen over het Franse tuinieren.
Jeanne zei…
Dat gaat kleurig en fleurig worden, wat leuk!
Emie zei…
Wat zal dat een feestelijke moestuin worden. Ik geniet met je mee.
Waar bloggen al niet goed voor is! Ik schreef het toch pas nog: Bea zat er in haar kersttoespraak in 2009 hartstikke naast: digitale vriendschap kan wél heel bijzonder zijn. Alleen al van post krijgen, wordt een mens blij. Als het dan ook nog persoonlijke post is, kan een mens zijn geluk niet op.
Die zelfgemaakt zalf vind ik wel het TOPpunt.
Houd je ons op de hoogte of je man er baat bij heeft?
Lieve groet.
Pippa's Hus zei…
Blogland is leuk! Wat lief en wat zal je een heerlijke gekleurde moestuin hebben. XX Esther
Heel leuk. Mijn tomaten zijn al een keer verspeend, ik sta dus al iets verder. Die potjes die je kreeg van Heidi zijn wel echte pareltjes!
Marthy zei…
Ik verheug me er al op, Mieke.
Marthy zei…
Ben wel benieuwd wat er allemaal van terecht gaat komen.
Marthy zei…
Kijk jij er ook zo naar uit, Emie?
Marthy zei…
Ik hoop dat het een lekker luchtje heeft, anders gaat hij naar het logeerbed. Als hij verkouden is smeert hij met Tijgerbalsem, afgrijselijk.
Marthy zei…
Stel je voor dat het gaat lukken met die gekleurde tomaten, Esther. Wat zal dat mooie foto's opleveren èn lekkere tomaten natuurlijk.
Marthy zei…
We gaan over twee weken naar het Franse huis. Als ik hier begin met zaaien en dan het zaaisel mee moet nemen in de auto lijkt me dat niet echt geweldig.
Ageeth Mooij zei…
Voorpret, zo fijn!
Sjoerd zei…
Heerlijk is dat als iedereen met je meeleeft.
Dufraing Marc zei…
Succes met je tuinwerk de volgende weken in jullie huis in LDF. Ik vertrek vandaag naar Anan(Z-FR) en neem al wat zelfgezaaide pompoenen mee en vroege aardappelen met scheut. Dan kan ik onmiddellijk beginnen. Vanaf dit jaar proberen om wat meer ecologisch te werken - ga zeker jullie werk en berichten hierrond ook opvolgen. Jullie hebben ook al meer ervaring- is er geen verschil(vooral dan toegespitst op temperatuur) tussen planten en zaad dat jullie van hier meenemen en datgene wat jullie eventueel ginder zelf nog kopen? Grt
Marthy zei…
Ja, en dit is makkelijke voorpret want ik hoef nog niet aan het werk.
Marthy zei…
Geeft een goed gevoel, Sjoerd.
Marthy zei…
Ik heb zowel hier van een bijzonder goede kwekerij groenteplanten meegenomen, maar ook dikwijls bij ons in de buurt in Frankrijk gekocht en merk weinig verschil. Wij zitten in de Ardèche op 650 meter hoogte en de nachten kunnen in april nog koud zijn dus voor half mei gaan er bij ons nog niet veel planten de grond in. Wel zijn we van plan een koude bak te gaan maken. Dan kan ik al wat voortrekken.
Annelies zei…
Wat lief van haar om dit naar je toe te sturen en vreselijk leuk om zo'n verrassingsbrief in je bus te vinden!
Nu sta je vast te popelen om ermee aan de slag te gaan. Leuk!!
Marthy zei…
Ieder jaar groei je er weer naar toe, Annelies, om naar die Franse plek te gaan. Ik sta ondertussen, mede door dat zaad, te popelen.
Wieneke zei…
Wat lief en leuk! Bij de Action is momenteel een leuk broeikasje met vier plankjes in de aanbieding. Ik heb het afgelopen dinsdag bekeken en het zag er goed uit. Het is helemaal opvouwbaar, dus misschien gemakkelijk mee te nemen naar Frankrijk? Kost een tientje.
Wieneke zei…
Kasje even opgezocht:
http://www.action.nl/tuin-kweekkas-20427

Actie duurt tot dinsdag a.s.
Marthy zei…
Bedankt voor de tip, Wieneke, ik ga er naar kijken.
Oh ben benieuwd naar de gekleurde tomaten. Dat vinden wij op een volkstuin zonder kas toch wel een lastig gewas.
Marthy zei…
Ook ik ben benieuwd of het me gaat lukken, Jeanette. De temperaturen zijn in er de zomer goed genoeg voor, maar vooral in het begin zal ik op moeten passen. Krijg ik stevige plantjes?
Zo blijkt maar weer dat je de leukste kado's niet met geld kunt kopen. Wat een leuke enveloppen.
Marthy zei…
Geluk is niet met geld te koop.
Mirjam zei…
En het leuke is dat ik straks in Frankrijk zelf kom kijken wat er allemaal van gelukt is. Ik kijk er al heel erg naar uit. Je bent goed verwend met al die heerlijke post, zo lief van al die dames dat ze zulke heerlijke envelopjes naar je hebben gestuurd.
Fijne nieuwe week,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Oei, nu krijg ik nog meer het gevoel dat ik enorm mijn best moet gaan doen met dat zaad;-)
Vlimbouter zei…
Ik kijk al uit naar de foto's van je fleurige tuin.
Heidi zei…
Ik ben blij dat alles "heel" aangekomen is. Ik kreeg al nachtmerries van tomatenzaden tussen uitgelopen crème ;)
Heel veel plezier met zaaien en eten, en hopelijk ook beterschap voor Mart.
Marthy zei…
Ga mijn best doen, Lut.
Marthy zei…
Ik verheug me erop op naar Frankrijk te gaan en te gaan beginnen, Heidi.
Mart smeert al!