Doorgaan naar hoofdcontent

Op de kaart

Op het mededelingenbord wat in ons dorp staat hing afgelopen week een brief van de mairie waarop stond dat de huisnummers afgehaald konden worden. Dat heb ik donderdag gedaan en Mart heeft ze vanmorgen tegen de muur geschroefd. Het zijn er twee, ja daar was ik ook verbaasd over. Toen ik er naar vroeg zei de secretaresse dat wij indertijd immers twee verschillende bouwaanvragen hadden gedaan voor twee huizen. Dat was toen om bepaalde reden nodig maar verder denk ik nooit in twee huizen. Goed, twee dus en het zijn mooie geëmailleerde nummerplaatjes van een goede kwaliteit. Ik verbaasde me natuurlijk over de hoge nummers, ik bedoel, we hebben hier maar vijftien huizen dus ik verwachtte 2 of 3 te krijgen. En weer kreeg ik uitleg. Het cijfer staat voor het aantal meters gerekend vanaf de kruising van de twee wegen naar en in ons dorp, dus vanaf onze garage waar het straatnaambord op zit. Heel logisch en eigenlijk wel slim bedacht.

Ook de nummerstickertjes op de brievenbus geplakt, we staan nu echt op de kaart. Deze hele operatie is natuurlijk bedoeld om de hulpdiensten en pakketbezorgers hun werk makkelijker te laten doen. Maar ja, het verandert natuurlijk niets aan het feit dat die hulpdiensten nog steeds een half uur nodig hebben om ons te bereiken. Ach, we weten niet beter, het is nu eenmaal zo en we hebben er tenslotte zelf  voor gekozen om hier te gaan wonen. 

Reacties

Onliemie zei…
Jij bent wel de flinkste van de straat. Jouw nummertjes hangen eerst op de brievenbus. Hopelijk volgt de rest nog! :-)
Sjoerd zei…
Met zo weinig inwoners was de familienaam ook wel genoeg geweest.
Marthy zei…
Het eerst op een huis en op de brievenbus. Die Nederlanders weer, uitslovers;-)
Marthy zei…
Lijkt me niet zo handig voor hulpdiensten, dan zijn nummers toch wat duidelijker, ook in de communicatie.
KnutzEls zei…
Nou weten we je wel te vinden
‘t is nu eenmaal zo, maar vreemd is ‘t wel
Pippa's Hus zei…
Wat grappig dat zij de nummering zo berekenen. Nu maar hopen dat Cool Bleu jullie kan vinden. ;-)) XX Esther
miekequilt zei…
Toch mooi geregeld zo. Betekent de berekening nu ook dat de huizen allerlei verschillende (dus niet opvolgende) nummers krijgen?
Je hoeft ook niet ver gaan om zelf post te versturen zie ik :-)
Ien zei…
Leuke info over de opbouw van de huisnummers. Zou dat in heel Frankrijk zo zijn?
Marthy zei…
Ik denk dat dit in ieder geval zo wordt toegepast op het platteland en vindt het wel een logische manier, Ien.
Marthy zei…
Ja, daar ben ik trots op, Alet want hij wordt ook nog eens 6 keer in de week geleegd. Dit soort service kom je in Nederland niet mee tegen.
Marthy zei…
We zijn er nog niet uit, Mieke. Ik kom net bij buurman Patrice vandaan en hij is het niet met mijn wijze van berekening eens. Wordt vervolgd!
Marthy zei…
Mijn pakketjes worden meestal keurig bezorgd, Esther, soms met behulp van een telefoontje vooraf.
Marthy zei…
Je bedoelt die lange tijd voordat hier een hulpdienst is, Inge? Tsja, wij wonen nu eenmaal afgelegen en dan kan je niet verwachten dat men hier binnen 10 min. aanrijtijd is, zoals in Nederland.
Marthy zei…
Jammer dat het te ver weg is voor een gezellig bijeenkomst van de blogvriendinnen, hè Els.
Vera zei…
Prima opgelost. Toch praktisch die Fransen
Elizabeth zei…
Geen straatnaam, geen huisnummer..oh..dat is echt bijzonder. Maar nu dus een inhaalslag. Leuk om twee nummers te hebben. Kun je er niet één voor je vakantiehuis houden?
Annelies zei…
Ha, jullie zijn nu ook goed te vinden!
Aan ons werd destijds ook gevraagd of we 2 huisnummers wilden hebben, zelfs 2 brievenbussen maar we hebben gekozen voor maar 1 nummerbordje.
Leuk hè, dat verhaal over waarom we zo'n hoog nummer hebben gekregen.