Doorgaan naar hoofdcontent

In leven houden

We hebben geen geweldig voorjaar maar regen en af en toe zon is helemaal zo slecht nog niet voor een moestuin, alles groeit er lekker door. In de bak staat sla en daarnaast de rucola die net opkomt. Van Anja kreeg ik die leuke plantenlabels die nu bij al mijn zaaigoed staan. Zoals ieder jaar heb ik weer een geweldig bed met aardbeienplanten, de meeste bloeien al. Daarnaast de aardappels en daarnaast de uien en een rij gezaaide wortelen en bietjes maar dat komt nog maar net op.


De rabarber is al weer aan de groei gegaan nadat we er afgelopen week een emmer vol van geoogst hadden. 

Fijn dus zo'n moestuin met al dat lekkers erin maar je moet wel zeker weten dat het af en toe regent als je een paar dagen weg gaat. En aangezien het weer niet echt voorspelbaar is treffen wij daarvoor onze maatregelen. We zetten een tuinsproeier midden in de moestuin waar ook alle potplanten een plekje hebben gekregen op een stuk grond wat daardoor nog steeds niet omgespit is. De sproeier richten we goed uit zodat we zeker weten dat alles water krijgt.

De slang naar die sproeier wordt aangesloten op een kraan in de kelder met een watertimer op batterij ertussen. We hebben het ding al jaren maar gebruiken hem bijna nooit. Nu twee keer snel na elkaar en wat is het dan een prima oplossing. Iedere avond krijgt de moestuin een buitje, net genoeg om alles in leven te houden daar. Wij zijn ondertussen onderweg naar onze Nederlandse plek en mijn groentetjes groeien lekker door.


Reacties

Wat een uitvinding! En je kan nog even de heerlijke temperaturen hier meegenieten. Goede reisdag!
Ingenieus systeem. Voorspoedige reis!
Ageeth Mooij zei…
Dat is goed bedacht!
Marthy zei…
Ongelooflijk, wat een mooi weer in Nederland. Zulke temperaturen hebben we in Frankrijk nog niet gehad.
Elizabeth zei…
Nou, ik ben jaloers :)op je moestuin... Wat ziet het er al goed uit.
Jullie zijn slimmeriken hoor; wat handig dat alles nu toch water krijgt!
Sjoerd zei…
Dat heb je mooi voor elkaar gekregen. Ik moet dat hier ook een uit gaan vogelen hoe ik al mijn potplanten die hoog staan van water kan voorzien.
Marthy zei…
Vooral Gardena heeft ontzettend veen watergeefsystemen.
Emie zei…
Goed geregeld, Marthy. Soortgelijk systeem hebben wij ook al zetten we de potplanten vaak in de plastic tuinmanden met een laag water onderin, dat werkt ook wel. Fijne tijd in NL
Marthy zei…
Er staan op dit moment een stel kleine potten in metselkuipen met wat water, Emie.
Onliemie zei…
Heel slim want anders zou je nog eens ellende vinden bij terugkomst.