Doorgaan naar hoofdcontent

Geen verkeerde zuinigheid

De gemeentesecretaresse op onze mairie is echt een heel leuk mens. Als je binnen komt in haar kantoor wijst ze onmiddellijk naar een stoel, zo'n Frans ding van hout met een rieten zitting, en zegt vriendelijk te gaan zitten. Je hebt elkaar natuurlijk eerst een hand gegeven en gevraagd hoe het gaat. Ze heeft ons tijdens het proces van bouwvergunningen aanvragen geweldig geholpen en lachte mijn zorgen weg als ik weleens wanhopig werd van al die Franse regeltjes. Dus toen ik afgelopen donderdag bij haar kwam om onze huisnummers op te halen had ik weer eens een heel leuk gesprek met haar. De burgemeester die gewoon boer is kwam ook nog binnen wippen en praatte ook even gezellig mee. Ondertussen deed de secretaresse de huisnummers in een envelop en plakte die nog even secuur dicht. Zo ook het huisnummer van buurman Patrice die mij had gevraagd zijn nummer ook mee te nemen. Thuisgekomen zag ik pas dat de huisnummerbordjes verpakt waren in gebruikte enveloppen. Komisch voor een gemeentekantoor maar tegelijkertijd zuinig en milieubewust. Toevallig blogde Els hier gisteren ook over. Ik mag dit wel, deze zuinigheid.

Reacties

In de weer zei…
Zuinigheid met vlijt...........Marthy. Nee, héél goed van de gemeente.
Marthy zei…
Ik ben blij te merken dat er op de kleintjes gelet wordt, Toos.
Wieneke zei…
Ik waardeer dit soort dingen net als jij ook altijd. Daarom ben ik zo blij met het digitale tijdperk (niet alleen daarom, hoor): het scheelt de wereld aan papierverspilling.
Marthy zei…
Het is ook een manier van denken, Wieneke. Zo van: hou het simpel, ook op een gemeentekantoor. Trek geen dure enveloppen uit een kast maar neem gewoon die gebruikte.
Onliemie zei…
Ze zijn in Frankrijk alweer een stapje voor! Een mens naar mijn hart lijkt me die secretaresse!
KnutzEls zei…
Prima, het scheelt toch. En inderdaad, zuinigheid met vlijt....
Marthy zei…
Gewoon een ontzettend leuk mens die met beide benen stevig op de grond staat.
Marthy zei…
Alle kleine beetjes helpen, Els.
Emie zei…
Geweldig en wat mij betreft een voorbeeld van hoe het ook kan. Zelfs bij de 'overheid'.
Sjoerd zei…
Ik ben het met je eens, weggooien is zonde en alle kleine beetjes helpen daarbij
Marthy zei…
Nou is dit wel een hele kleine 'overheid' Emie, maar het is zo simpel wat deze vrouw doet dat het eigenlijk een voorbeeld zou moeten zijn. Want ik ben er van overtuigd dat er in het groot op allerlei gebied veel bezuinigd kan worden door even nuchter door te denken.
Marthy zei…
Hier gebeurt het in het klein, het zou een goede ontwikkeling zijn als het ook in het groot zou gebeuren.
Wat grappig. Ik zie het in Nederland niet zo snel gebeuren.
Jan uit Perth zei…
Verstandig hergebruik! Breed invoeren graag. Want vele kleintjes maken een grote :-).
Anoniem zei…
Het kan nog beter; als ik een brief stuur aan een tante in Engeland (in een hergebruikte envelop) dan krijg ik een bericht terug in de zelfde envelop alleen heeft zij de envelop voorzichtig losgehaald omgedraaid en vast geplakt en weer verstuurt aan mij. En als de postzegel niet is gestempeld dan zit die er ook in.
Marthy zei…
In ieder geval niet op ons gemeentekantoor in Stolwijk, Jeanne. Daar gaat alles 'keurig' volgens de regeltjes.
Marthy zei…
Ik ben al van het hergebruik, Jan maar zoiets attendeert je er wel weer even op dat het heel simpel kan zijn. Want al die kleintjes…..
Wij gebruiken ontvangen enveloppen als boodschappenlijstje. Geen krenterigheid maar gewoon milieubewust bezig zijn.
Dat zelfs het gemeentehuis daaraan meedoet vind ik prachtig!