Onder de boom

Eindelijk weer eens een mooie dag zodat we na de lunch een kleine siësta konden houden onder de boom. Bruin worden hoeft niet van ons, we worden het trouwens toch wel van het werken in de tuin, dus wij liggen altijd in de schaduw van een boom. En deze boom met zijn brede kroon is daar heel geschikt voor. Het is een lindeboom en die heeft fijn blad, daar kan de wind zo lekker door heen waaien als het erg warm is.

Zo klein waren de blaadjes van de boom twee weken geleden nog en nu ziet het bladerdek er zo uit, wat gaat dat snel hè. Ik heb beide foto's van onderaf genomen.
Met de auto is het allemaal weer in orde gekomen. Gisteren aan het eind van de middag belde de garagehouder dat hij klaar was. Het bedrijf zou tot zeven uur open zijn dus is Mart op zijn fiets gesprongen om de hele vallei uit te rijden. Het kostte hem een half uur, je daalt wat met de stroomrichting van de rivier mee. De kosten vielen gelukkig mee, het ophalen met de takelwagen was het duurst. Heel tevreden over dit bedrijf, een dikke pluim.

Reacties

 1. Bij ons heet het dat er altijd ‘trek’ is onder een boom en het er dus aangenaam is. Niet alleen door de schaduw, maar ook door het windje. Fijn, zo’n siësta en de gerepareerde auto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n aanblik naar de lucht als je siësta houdt. En wat een opluchting dat de bus gerepareerd is. Fijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn van de auto. En mooi die twee foto's. Wat een verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat de auto zo snel weer gerepareerd is en inderdaad heerlijk als er toch een beetje wind is met warm weer. Wij hebben de afgelopen dagen gefietst, doen we meestal als het warm is we zeggen dan altijd, kom we gaan onze eigen wind maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met warm weer is het vaak heerlijk op de fiets.

   Verwijderen
 5. Wat s dat snel gegaan met die bladeren, 2 weken, ongelooflijk.
  En fijn dat de auto weer klaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig is de auto weer okay. En zo'n groen dakje is heerlijk voor een siësta.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lijkt me heerlijk onder zo'n boom in slaap te soezen. Fijn dat de oto het weer doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is lente! Je ziet alles groeien terwijl je er naast staat... Bij wijze van spreken.😉 Schaduw is fijn. Ik ben ook niet zo'n zonneklopper. Fijn van de auto. Nu kunnen jullie met gerust hart even "terug en heen".

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hoorde van iemand een mooie: 'Het groen brult' en zo is het ook. Het gaat in een paar weken tijd erg hard met alles wat groeit en bloeit. Elk voorjaar sta je er van te kijken. Boomschaduw is veel betere schaduw dan van bijv. een zonnescherm. Jij deelt dus ook pluimen uit. Terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wieneke, ik ben gek op service. Geef mij dat en ik ben je klant is mijn vaste stelregel. En dan wil is graag wat meer betalen!

   Verwijderen
 10. Wat een beetje goed weer doet he. Een paar weken terug keken we nog overal tussendoor. Toch hou ik wel van dat frisse groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik weet nog hoe heerlijk we onder deze boom hebben gezeten bij jullie vorig jaar. Zo fijn om dit weer terug te zien.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.