dinsdag 19 mei 2015

Geduldwerk

Steen voor steen wordt op zijn plek gelegd, het is passen en meten. Het is niet zo dat er zomaar wat stenen naast elkaar gelegd kunnen worden want het moet zonder cement of ander voegsel blijven liggen. Uit grote hopen met stenen wordt het juiste formaat gezocht, met kleine steentjes worden gaten gevuld of grotere stenen ondersteund. Van bovenaf is goed te zien hoe mooi de ronding van de muur is die de eigenlijke oven omgeeft. We zijn er al jaren mee bezig maar ik had nooit gedacht dat het zo mooi zou zijn en nog mooier gaat worden.

 

10 opmerkingen:

  1. Het is bijzonder daar bij jullie.
    Een broodoven voor het hele dorp. Ik las je bericht uit 2011 terug. Denk je nog steeds dat het jaren zal duren voor de oven klaar is? En hoe ga je die dan gebruiken??
    Dag, Madelief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fascinerend project en wat zal het toch leuk zijn als het hele dorp de oven weer kan gebruiken. Het lijkt nu toch ineens wat sneller te gaan. Of heb ik het mis?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat bijzonder, zo'n langjarig project zonder haast. Lijkt op mijn gebreide deken, dat is ook zo'n langjarig project :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je even een week teruggaat, Madelief, kun je lezen dat we subsidie gekregen hebben en dat er nu vakmensen aan het werk zijn.
    Ik hoop dus dat het nu binnen afzienbare tijd klaar is. Ja, en hoe we die gaan gebruiken, de tijd zal het leren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het gaat nu inderdaad een stuk sneller met die vakmensen aan het werk, Emie. Binnenkort komen ze weer een paar dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is allebei handwerk, Inge, onze broodoven en jouw gebreide deken. Ben benieuwd wat het eerste klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Pfffftt wat een megaklus, maar wel heel erg mooi dat jullie daar met z'n allen al een aantal jaar mee bezig zijn. Goed voor de saamhorigheid. Maar nu met een paar vakmensen erbij zal het misschien toch geen jaren meer duren eer het klaar is. Wat zal dat mooi worden zeg...
    Fijne dag vandaag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen, Mirjam. Het wordt beslist heel mooi, een aanwinst voor het dorp.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als er brood in kan worden gebakken, lukt pizza ook, langzaam gegaard vlees, vis in zoutkorst, etc.

    Nu al trek, is die over 1,5 maand klaar..?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goede ideeën, Jacek, maar ik ben bang dat ie over 1.5 maand nog niet klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy