Doorgaan naar hoofdcontent

Klein drama

Er is iets heel naars gebeurd. De schapen die beneden ons land liepen in de boomgaard van Patrice zijn losgebroken en hebben een groot deel van mijn groententuin opgevreten. Ik kon wel huilen toen we gisteren terug uit Ruoms kwamen en het ontdekte. Direkt schapenboer Giraud gebeld die onmiddelijk kwam, hij gaat de verzekering inschakelen. En vanmorgen om half tien belde inderdaad iemand van de verzekering waarmee ik een redelijke prijs ben overeengekomen. Maar dat vergoedt niet het plezier wat ik erin had. Ik heb zoveel liefde en tijd in die moestuin gestopt en was er zo trots op. Maar goed, we beginnen voor een deel opnieuw. Vanmiddag met buurman Jean-Baptiste eens alles bekeken en verschillende groenten zijn nog te redden. Morgen ga ik nieuwe sla- en paprikaplanten kopen, een paar tomatenplanten en kool- en bonenplanten en dan zien we wel wat we nog kunnen oogsten dit jaar.

Reacties

-paul zei…
Nou dat mag je gerust een groot drama noemen.
Marjan zei…
Marthy, volgend jaar weer kersen hoor, meestal slaat de boom een jaar over, hebben wij ook last van, we hebben dit jaar slechts 3 kersen in de boom. Ik zou voorstellen om lekker shoarma te maken van die schapen....
Marthy zei…
Ja, Paul, het was echt erg, vanmorgen zaten de tranen me nog hoog. Ik heb mijn ziel en zaligheid in die groententuin gestoken.
Marthy zei…
Marjan, Martien, mijn man maakte een snijdend gebaar over de keel naar de schapenboer toen hij zei dat hij de schapen niet nog een keer in onze tuin wilde aantreffen.
Hij lachte als een boer die kiespijn heeft.
Ineke zei…
Daar mag je inderdaad hard om huilen hoor.
Zoveel uren in je tuin gewerkt met zeel liefde en toewijding en dan zo je tuin aantreffen.
Via de mail stuur ik een doos Kleenex naar jullie toe.
Drink maar een stevig glas alcohol om die nare smaak voor even weg te spoelen.....
Lieve groet
Linda zei…
Schapenvlees is misschien ook best lekker.