Bergvolkeren


We zijn net weer terug in ons hotel in Sapa na een drie daagse trekking in de bergen. Pittige tochten met simpele onderkomens maar we hebben ontzettend veel gezien. Gelukkig geen regen maar wel veel mist, wat hier heel gewoon is. De temperatuur is hier ook een stuk lager. Hellingen met rijstvelden en daartuseen kleine dorpjes met bevolking in vaak kleurrijke kleding. We zijn in het gebied van vijf verschillende bergvolkeren geweest. Hoewel de leefomstandigheden niet al te best zijn hebben ze allemaal wel een mobieltje. Die ontwikkeling is hier veel sneller gegaan dan bij ons want een vast netwerk is hier nooit geweest. Aan de andere kant leven de  mensen weer heel simpel, kijk maar hoe rijstmeel gemaakt wordt door middel van deze ja-knikker. We werden tijdens onze tocht voortdurend omringd door vrouwen die iets probeerden te verkopen aan ons, moeilijk te weerstaan. De kinderen zijn vertederend. Aimée, een reisgenoot,  heeft een grote zak ballonnen bij zich en alle kinderen komen erop af. Geeft de rest van de groep de gelegenheid om wat foto's te maken.Reacties

Anoniem zei…
Wat een prachtig land en wat een prachtige foto,s. Overweldigende indrukken, die jullie voorlopig nog wel bij je zullen houden. De mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Ook wel beschamend als je je realiseert wat het "beschaafde westen" daar heeft aangericht.
Zo langzamerhand zijn jullie aan de laatste dagen toe. Inmiddels niet meer min de mist?Op de website zie ik dat het in Privas 19 graden is!! Hier vandaag kil, maar de vooruitzichten zijn goed!
Fijne dagen nog.
Maria en Kees