Fuite of source

De achterwand van de schuur is bijna klaar, maar het moeilijkste komt nog. Er moet een aansluiting gemaakt worden met het bovenste stuk van de muur wat er nog staat (hangt) en daarachter moet het  opgevuld worden met stenen. Dat laatste is een probleem, want we kunnen er dan eigelijk niet meer bij van bovenaf. We laten het nog even sudderen, want er heeft zich iets anders voorgedaan. In ons dorpje ontstond de vraag of al dat water bij de familie Berends nou van een bron (source) of een lek (fuite) in de waterleiding zou zijn. Daarom ben ik verleden week bij monsieur Valette geweest, die stellig beweert dat het geen source kan zijn. Goed, om een lang verhaal kort te maken, vandaag is burgemeester Philippe Creston geweest, samen met gemeenteraadslid en oud burgemeester Etienne Valette, juist, een neef van onze buurman. Ze hebben zich achter de oren gekrabd, Etienne heeft tien keer "c'est curieux" gezegd en toen werd er simpelweg besloten om a.s. maandag de hele dag voor alle huizen in ons gehucht de kraan van de hoofdleiding dicht te draaien om te zien of er bij ons dan nog zoveel water de schuur instroomt. Wordt dus vervolgd!

Reacties

Maria zei…
Hallo M & M,

Om maar met het laatste te beginnen: wij weten er alles van, het is heus niet alleen maar pret en pracht. Voor die muur bedenken jullie wel wat. Dat verhaal over: source ou fuite?!, klinkt geheimzinnig. Ik ben benieuwd wat het experiment gaat opleveren.

Ik zie dat het in middels 15 graden is i n Privas. Hopelijk komt er eindelijk mooi voorjaarsweer aan. Hier schijnt het ook beter te worden.

Ja, die ratjes zijn duur maar óverheerlijk. De moestuin begint al aardig volwassen te worden, lijkt me.
Veel plezier en courage bij jullie dagelijks leven in je geliefde Ardèche.
Kees en Maria
Marthy zei…
Dank jullie, Maria en Kees, voor jullie lieve reactie. We zijn benieuwd wat er maandag voor resultaat uitkomt. Als de aardappels boven de grond komen maak ik een foto.
Ineke zei…
Jullie moeten toch wel een heel bijzondere familie zijn om alle medebewoners van het dorp een hele dag droog te laten staan voor "die ollanders".
Ik lees morgenochtend wel wat de uitslag is.
Groet vanuit Oudewater.
Marthy zei…
Even tot volgende week maandag wachten, maar het is inderdaad bijzonder dat het hele dorp droog gelegd wordt voor ons.