Doorgaan naar hoofdcontent

In the mood

Twee grote Lundia kasten, vol met allerlei spullen. Het is de bedoeling dat ze in de komende maanden een keer mee naar Frankrijk gaan waar ze in mijn inloopkast bij onze slaapkamer komen te staan. Daar kan ik ze prima gebruiken en hier willen we in de nabije toekomst toch wat kleiner gaan wonen waarbij ik dan zeker geen vier slaapkamers meer zal hebben. Dus dat betekent dat ik moet opruimen. Nou lukt me dat de ene keer beter dan de andere keer, dat ruimen en wegdoen. Ik moet er zogezegd 'in the mood' voor zijn. Ik heb vandaag een halve kast gedaan en wacht nu even tot het weer begint te borrelen.

Reacties

Anoniem zei…
Dat is een voor mij bekend fenomeen en ik begrijp er nog altijd niets van : de ene dag kan ik gemakkelijk iets weggooien en opruimen en op sommige dagen zou ik het onnozelste papiertje of draadje bewaren en lukt het me niet. Maar ik heb al geleerd om er op zo'n dagen maar niet aan te beginnen. Het ongeluk wil nu dat er meer bewaardagen zijn dan opruimdagen, en zo blijven de kasten vol (met rommel). Ondertussen kan ik al heel goed vermijden om nieuwe rommel in huis te halen. Op het moment dat ik iets schattig zie in de winkel steek ik een heuse preek af tegen mijn bewaar-ik : waar ga je dat nu weer zetten, heb je dat nu echt nodig. En ook : hoe ouder ik word hoe minder ik 'nodig' heb.
Ik moet je wel bewonderen met twee huizen om voor te zorgen. Mij zou dat niet lukken. Als ik in het ene huis zit zou ik verlangen naar het andere en me steeds afvragen hoe het daar nou gaat.
Marthy zei…
Ik hou van beide huizen en zorg graag voor ze. Alletwee zijn ze een 'thuis' voor ons.