Kunstwerk

De bouw van een nieuwe vleugel aan het Groene Hart ziekenhuis en renovatie van de rest van het gebouw is nu klaar en men heeft net de binnentuinen ingericht. Dat mag wat kosten. Taxus hagen, hele grote buxusbollen en een paar prachtige kunstwerken. Ik ben even zo'n tuin ingelopen om de foto te maken maar ik kon geen bordje ontdekken bij dit kunstwerk. Zullen ze nog wel geen tijd voor hebben gehad. Bij mijn volgende bezoek zal ik even goed opletten, want ik heb zo'n vermoeden wie de kunstenares is.

Reacties

 1. Proef ik nou een ietsiepietsie cynisme in het zinnetje 'dat mag wat kosten?'
  Vaak hebben ziekenhuizen een potje met patiëntengiften dat kan worden aangewend voor dit soort zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het prima dat ze die tuinen mooi inrichten, vergeleken met de kosten die al gemaakt zijn is dit een druppel op een gloeiende plaat. Maar ik denk niet dat het gedekt wordt uit een potje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrouwen worden op handen gedragen lijkt me een aardige naam voor beeld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nederlands: Beeld 'Vol vertrouwen" van Lothar Vigelandszoon, voorstellend een vrouwelijk persoon staande in een open hand. De sculptuur staat op de patio van het Groene Hart ziekenhuis in Gouda en is aangeboden door de medische staf bij de opening van het vernieuwde ziekenhuis op 10 april 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Henk, voor de informatie, want hoewel ik regelmatig, vanmorgen nog, langs het beeld loop heb ik er niet meer aan gedacht om te kijken wie de maker er van is.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.