Overtocht en dan naar vriend Hoessein

Met een vertraging van drie kwartier vertrokken we vanmorgen uit de haven van Alcheciras om in anderhalf uur naar de overkant te varen waar we aankwamen in de nieuwe haven bij Tanger. Nadat we alle formaliteiten achter de rug hadden reden we om elf uur de kustweg richting Martil op. We genoten direct al van alles wat we te zien kregen onderweg, zeker de mooie kustlijn maar ook deze ooievaars op hun nesten.

In Martil dankzij het navigatiesysteem wat we op het tablet gedownload hebben het huis van Hoessein moeiteloos gevonden. Hoessein is getrouwd met mijn beste vriendin Stan, ik ken hem al 46 jaar en sinds zijn pensionering verblijft hij regelmatig in Marokko. Na een lekkere Marokkaanse thee hebben we een mooie wandeling gemaakt, heerlijk na drie dagen in de auto. Terwijl wij van de zon genoten werd er in het huis van Hoes lekker gekookt en hebben we daar na onze wandeling van zitten smullen. Als dessert, ik ken het gebruik van Hoes al, werden er mandarijnen en sinaasappels gepeld voor me.  Niet te vergelijken met wat we in Nederland kopen, wat een heerlijke smaak. We gaan morgen zakken vol kopen.



Reacties

astrid zei…
ten eerste van harte gefeliciteerd met je verjaardag Marthy. En wat heb je een schitterende foto's alweer gemaakt ik geniet er erg van en inderdaad Marokko was jullie doel, heel veel plezier en we volgen je foto's. Het laatste deel van Spanje zijn we nog niet geweest, maar gaan we zeker een keer doen, wat een prachtig landschap.
Anoniem zei…

Marthy,gefeliciteerd.
Mooi cadeau Marokko!

Karin
Och Marthy, wat een prachtig verhaal.
En wat een mooie foto van de mannen....
Ik geniet helemaal met jullie mee.
Dag,
Madelief.
Muggenbeet zei…
Ik vind dat jullie knappe avonturen ondernemen, boeiend om te volgen.
Marthy zei…
Astrid, wij vonden dat deel van Spanje prachtig.
Marthy zei…
Dank je Karin.
Marthy zei…
Leuk, Madelief, dat je zo enthousiast bent. Het is hier inderdaad genieten.
Marthy zei…
Ja Ludo, we wilden dit al jaren doen en we dachten, nu of nooit.