Bij of kever

Toen ik vanmiddag even in de tuin bezig was kwam deze knoeperd aanvliegen en streek neer op een bloem van de cosmea. Ik heb op internet gezocht wat voor beest het kan zijn maar kom er niet uit. Het lijf leek wel behaard, erg mooi. Jammer dat ik totaal geen verstand heb van al wat vliegt, is het nu een bij of een kever, hoop dat iemand het weet. Nadat we twee hele koude dagen hebben gehad begint het weer langzaam wat op te knappen, maar er zit nog veek bewolking in de lucht en het is ongewoon fris voor de tijd van het jaar.

Reacties

 1. Ik heb er ook de ballen verstand van maar wat ik een beetje begrijp zijn het alleen bijen, hommels en zweefvliegen die op zoek zijn naar stuifmeel.

  Kan het zijn dat die onder de stuifmeel zit..?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeemig zoon, ik ben diep onder de indruk! Je weet er meer van dan ik en het 'beest'zou inderdaad weleens onder de stuifmeel kunnen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi oma ik denk dat het een vliegendhert is! THIJS

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi grote kleinzoon van me, wat leuk dat je reageert! Ik denk niet dat het een vliegend hert is, maar zeker ben ik niet. We wachten nog even af of er iemand met heel veel verstand van insecten reageert. Kom je nog eens op mijn blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ravanmourikbroekman4 september 2012 om 21:48

  wat geweldig van Thijs dat hij hiermee komt.
  Ik denk dat het een blauwzwarte houtbij is. Xylocopa violacea of daar lijkt hij verdacht veel op maar thjaaa.... hij zit onder het stuifmeel dus er zijn nog talloze andere mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De naam houtbij was ik ook tegengekomen op internet, maar ik weet er echt niets van en om dan maar wat te gaan beweren...! Ik vind het heel goed kunnen, Renée. En ja, ik heb een super geweldige kleinzoon.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy