Barjac

Een half uur rijden onder de touristische trekpleister Vallon Pont d'Arc ligt Barjac, een mooi oud plaatsje met niet al te veel toeristen. In mei 2011 hebben wij er in de buurt gekampeerd en gisteren reden we erdoor op weg naar onze zoon en schoondochter. We hebben er koffie gedronken en het daarna op ons gemak bekeken. Nagenoeg alle huizen zijn gerestaureerd en de smalle straatjes opnieuw geplaveid. Zoals zoveel van die zuidelijke dorpjes ziet het er prachtig uit. Dit vindt je niet bij ons in de streek, die van oudsher armoe kende. Het huis op de foto staat trouwens te koop zagen we bij een makelaar in de etalage. Wel een hele dikke portemonnee meenemen.

Reacties

 1. Prachtig dat huis en zo'n balkonnetje...om verliefd op te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad een mooi gerestaureerd huis, we zijn begin dit jaar ook in dit dorpje geweest er was toen een brocante markt leuk al die dorpjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ook echt een huis om verliefd op te worden, Emie. En dan de ligging, aan de rand van het plaatsje met aan de achterkant een prachtig uitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Astrid, had ik dat maar geweten van die brocante markt, die zal daar best leuk geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. in het voorjaar gaan we altijd met de auto op pad en gaan dan dorpjes in de ardeche, drome, vaucluse, en de gard bekijken en onderweg kom je dan altijd bordjes tegen met brocante of vide grenier, als we dan een dorpje beter willen gaan bekijken schrijf ik op een papiertje wanneer er een brocante of vide grenier is en dan hebben we meestal 2 vliegen in een klap, hastikke leuk (vinden wij tenminste) zodoende kwamen we ook achter de brocante van barjac, een ontzettend leuk dorpje.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy