Schande

Mijn bovenbuurvrouw Jany heeft een grote pruimenboom staan, Reine Claudes en ik mocht komen plukken. Met een kleine emmer vol kwam ik weer naar beneden en ik hield er schoongemaakt bijna drie kilo aan over. Veertien potten heerlijke jam, aangemaakt met koek- en speculaaskruiden en een flinke scheut pruimenlikeur, eigen brouwsel van vriend Jan. Terwijl ik maar weinig alcohol drink heb ik toch de neiging om overal drank in te gooien. De appelschijfjes voor de appeltaart gaan in de rum, een drank waar bitterkoekjespudding nog lekkerder van wordt. Een restje port in de bramenjam en een scheut rode wijn in de pastasaus. Tsja, mijn kinderen spreken er schande van, maar ze eten wel alles op.

Reacties

 1. Geweldige buren heb je daar toch;)
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Hannah, de sfeer is goed in ons kleine dorpje. Wij hebben veel alleenstaande vrouwen hier en manlief helpt ze nogal eens met een karweitje. Ja, en daar pluk ik de vruchten van, letterlijk,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede ideeën lever je aan. Ga je navolgen, zeker weten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je gaat toch geen drankorgel worden....?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.