Doorgaan naar hoofdcontent

Er viel wat te vieren..

Zo'n mijlpaal in je leven vier je graag met familie dus zijn we gisteren naar de zuidelijke Ardèche gereden waar een andere broer van mij met zijn vrouw kampeerden. Omdat we alle vijf graag wandelen hebben we eerst een mooie tocht gemaakt. Na een flinke klim kwamen we uit bij een kleine kapel bovenop een heuvel, 'Notre Dame des Songes'.



Nadat we een stuk gedaald waren lag daar Chastelas, een verlaten middeleeuws dorp. Ik was er al eens geweest en weer werd ik getroffen door de schoonheid van dit dorp. De manier waarop alles gebouwd is, de precisie van de bouwwerken, wat een vakmanschap.





Vijf jaar geleden werd in dit dorpje bovenstaande foto gemaakt die ik gebruikte voor de uitnodigingen die ik maakte voor het grote tuinfeest wat we gaven ter gelegenheid van ons veertig jarig huwelijk. Toen ik de boog weer zag vroeg ik mijn broer om nog eens een foto van ons te maken.

Een stukje lager onder het dorp lig de Font Vive, een smaragdgroene bron die 200 meter diep is. Schoon helder water komt hier omhoog, we konden er zo van drinken. Nadat we ons na de wandeling op de camping wat opgefrist hadden hebben wij onze familieleden getrakteerd op een heerlijk etentje. Het was nog zo warm dat we dit buiten konden doen. Op een leuk terras hebben we met elkaar een genoeglijke avond gehad.


Reacties

Ohh... feest der herkenning! Bij beiden zijn wij geweest en ze hebben inderdaad een onuitsprekelijke indruk achtergelaten! Vooral die bron vond ik magisch ;o) Dat groene water is zo bijzonder, ik snap dat jullie hier graag nog eens terugkeerden!
Marthy zei…
Wat leuk Stefanie, dat jij daar ook geweest ben. Vijf jaar geleden waren wij er en ik bleef altijd denken aan dat mooie dorpje en die bron. Daarom vond ik het gisteren, toch een speciale dag, een mooie gelegenheid om er nog eens heen te gaan.
Petra zei…
Hallo Marthy, nog van harte gefeliciteerd met je huwelijksdag. 45 jaar hele mijlpaal, maar als ik dat zo lees zijn jullie heel goede maatjes met elkaar. Prachtig als een huwelijk zo mooi verloopt. Nog vele mooie jaren samen toegewenst. Groetjes Petra.
KnutzEls zei…
Wat leuk daar. Ik moet onmiddellijk denken aan de boeken van Marcel Pagnol. Le chateau de ma mere en Manon des Sources. Ook verfilmd en een aanrader om te zien. Niet helemaal hetzelfde gebied maar je zult er van smullen.
Marthy zei…
Dank je, Petra, voor je lieve woorden.
Marthy zei…
Els, ik heb de films gezien, heerlijk. Dat doet me er aan denken dat een vriend van ons heeft beloofd die films te kopiëren voor ons. Die ga ik eens een mailtje sturen.
Sjoerd zei…
Ik zou ook zo weer terug willen en onze plannen van destijds willen realiseren. Alleen niet in de Ardeché, maar in Normandië.
Inge zei…
Fijn dat jullie samen zo'n mooie dag hadden. Hier hebben we ook zo'n ongelooflijk mooi weer, zálig.
Jeanne zei…
Nog gefeliciteerd. Ik heb problemen met plaatsen van reacties, dus ik hoop dat deze wel weer lukt.
Marthy zei…
Normandië, wel wat dichter bij...
Marthy zei…
Wat is het genieten, hè Inge, dat heerlijke weer. Het mag van mij nog wel even aanhouden.
Marthy zei…
Helemaal gelukt, Jeanne. En dank.
Leuk! wij zijn er dit jaar niet geweest maar gaan er zeker volgend jaar wel weer een keer naar toe.
Dat snap ik helemaal, die bron is echt op één of andere manier een plek voor bijzondere momenten :) Jullie boffen dat je er zo dichtbij wonen!
Marthy zei…
Blijft heel bijzonder daar, Steph.
Elizabeth zei…
Wat een mooie plekjes! Ontzettend leuk om na 5 jaar weer een foto te laten maken onder de boog...
Waarom is het water toch zo smaragdgroen van kleur? Ik heb me dit al vaak afgevraagd. Sommige mensen zeggen vanwege het licht en het zand op de bodem ... Het is prachtig om te zien!
Marthy zei…
Het water daar heeft echt een prachtige kleur. Zou het komen omdat het data zo diep is?
Onliemie zei…
Je blijft mooie plekjes uit je mouw schudden! Mooi die foto zo opnieuw na 5 jaar... ik kan niet zeggen "geen haar veranderd"! Want dat is net het enige dat bij jullie allebei veranderd is... van kleur tenminste!;-) Jullie blijven een prachtig koppel!
Marthy zei…
Haha, ja de kleur verandert. Mart wordt langzamerhand wat grijzer en ik heb net weer een blond kleurtje bij de Hollandse kapper gehad.