Doorgaan naar hoofdcontent

Wandelen met de dorpsvereniging

Met negen mensen uit ons dorp maakten we gisteren een prachtige wandeling. Er was wat regen voorspeld maar op een paar druppels na hielden we het droog. We begonnen hoog op 938 meter met een frisse wind en prachtige wolkenluchten.

Hierboven onze nieuwe buurman Bernard die het huis van Marie-Christine heeft gekocht. Zijn vrouw Dominique was er niet bij, zij was op vakantie. Fijne mensen die goed in de sfeer van ons dorp passen. En een goede wandelaar evenals Patrice op de foto hieronder.




We liepen van Col de Croix de Ferrières naar Col de Quatre Vios over een kam waarna we stegen naar Pétaloup. Daar boven op 1350 meter heb je een schitterend uitzicht over de bergen, werkelijk adembenemend. Met helder weer moet het nog veel mooier zijn, dus hier zullen we nog weleens komen. Ik was met de mannen de laatste klim omhoog gegaan naar de oriëntatietafel waar zij wel op de foto wilden. Rechts staat mijn broer Joop die voor een weekje met ons is meegegaan vanuit Nederland.




Na deze wandeling van ruim vijf uur waren we uitgehongerd. Het eindpunt was dan ook 'La Paille' waar we de maaltijd bij onze varkensboer goed lieten smaken. Als voorgerecht kregen we een soupe au pistou, een goed gevulde maaltijdsoep. De soep wordt op smaak gebracht met een zelfgemaakte pesto en Parmezaanse kaas, erg lekker. Eenmaal weer thuis rolde ik vroeg in bed, moe maar zeer voldaan.


Reacties

Emie zei…
Wat een bikkel ben jij zeg, zo'n wandeltocht van vijf uur en grote hoogteverschillen. Even een dag lekker bijkomen nu.
Ziet er geweldig uit. En je hebt mooie portretfoto's gemaakt, goed van je!
Sjoerd zei…
Een mooi stukje natuur. Ik vraag me af wie die stenen op foto vier zo mooi gestapeld heeft.
KnutzEls zei…
Mooi, maar wel een flinke klim toch...
Jeanne zei…
Ik zou zo mee willen wandelen, fantastisch!
Annelies zei…
Schitterend om daar te lopen en heerlijk om zo jullie terugkeer vanuit Nederland te vieren! Het einde van de zomer is nabij. Nog even wachten en dan straks weer wandelen met al die mooie herfstkleuren om je heen. Ook weer genieten hè!
Mirjam zei…
Wat moet dat een heerlijke wandeling geweest zijn Marthy, echt genieten van een super mooie omgeving. Heerlijk om dit met zo'n groepje te doen.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Eh..dat is er niet helemaal van gekomen vandaag, Emie.
Marthy zei…
Leuk zijn ze hè, Jeanette. Ik ben er tevreden over.
Marthy zei…
Het is hier vulkanisch gebied, Sjoerd, dus overal lagen stenen. Toen de bewoners een paar honderd jaar geleden landbouwgrond nodig hadden zat er niets anders op om die stenen uit een veld te halen. Daar werden deze muren van gebouwd.
Marthy zei…
De klim ging geleidelijk, was goed te doen, Els. En de beloning was groot.
Marthy zei…
Van zo'n wandeling kan ik intens genieten, Jeanne.
Marthy zei…
Het was een testcase voor mij, Jan, veel geoefend de laatste tijd. Maar ik ben trots op mezelf, ik kan het nog steeds.
Marthy zei…
Ja, Annelies, langzamerhand beginnen de herfstkleuren in het landschap te verschijnen.
Marthy zei…
Het was weer leuk om dit met onze buren te kunnen doen, Mirjam.