Doorgaan naar hoofdcontent

Auberge du Gua

Verleden jaar augustus aten wij met een grote groep vrienden voor het laatst bij de vorige eigenaars maar inmiddels heeft een nieuw stel het aangedurfd om het restaurantje in Saint Julien du Gua over te nemen. De nieuwe naam is Auberge du Gua en dat auberge zegt meestal wel wat in Frankrijk. Dat betekent een zekere kwaliteit. En dat klopte, dat hebben we gistermiddag zelf kunnen ervaren. 

Het is van binnen verbouwd, het kleine winkeltje is is er niet meer. Zo hebben ze meer ruimte om tafeltjes en stoelen te plaatsen, dat winkeltje leverde toch niet veel op. Als grapje hingen er een paar kleine koekoeksklokken, ze werkten op batterij, heel leuk.

Ik ben gek op desserts en dit was alvast een topper. Gemaakt met 'pain perdu', letterlijk vertaald 'verloren brood'. In Nederland gebruiken we beide namen voor desserts gemaakt met oud brood. Nog  even staan praten met de nieuwe eigenaars, natuurlijk onze complimenten gemaakt, kaartjes meegenomen voor in de gîte en gezegd dat we begin april terugkomen.

Reacties

In de weer zei…
Dat ziet er verrukkelijk uit. Fijn dat het weer geopend is en voor de nieuwe eigenaren is het fijn om te weten dat jullie in de buurt zitten !
Judy zei…
Wat een goed begin voor deze nieuwe eigenaren! Ziet er goed uit!
Emie zei…
Dat ziet er zalig uit.Fijn dat er nieuwe eigenaren zijn en jullie ze van klandizie gaan voorzien :)
Janny zei…
Heerlijk, fijn dat het weer open is!
Altijd handig een goede Auberge bij de hand te hebben!
KnutzEls zei…
Zo mag mijn brood wel "verloren" gaan. Toetjes tentoonstelling waardig!!
Lies zei…
'Wentelteefjes' zeggen wij... Wat lekker, zo mooi opgediend!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Dat prachtig opgemaakte bord is al een visitekaartje!
Sjoerd zei…
Mooi als je eens geen zin hebt om te koken...
Dat lijkt me een fijne aanwinst! Hopelijk kunnen jullie er nog lang en vaak gebruik van maken.
Bertiebo zei…
Het ziet er prachtig uit. En het lijkt mij heerlijk
willy zei…
wentelteefjes.... altijd lekker Marthy
Jolande zei…
In Belgie noemen ze het ook verloren brood, dat moest ik toen opzoeken en zo kwam ik erachter dat het is wat wij wentelteefjes noemen. Fijn dat het eten in het restaurant ook met de nieuwe eigenaren nog steeds goed is, dat is toch altijd maar afwachten.