Lijstjes

Heb ik potdikkie nog maar één allium in de border terwijl ik er verleden jaar nog behoorlijk wat had. Jammer, want ik vind het altijd zo'n mooi gezicht, die tere paarse bloemen in de verder nog bijna groene border. Of ze nou bevroren zijn weet ik niet, kan dat eigenlijk met bollen? Ik raak ze altijd na een paar jaar wel weer kwijt, maar deze waren nog niet zo oud. Ik heb ze op een lijstje met 'things to do' gezet. Op de een of andere manier heb ik hier altijd veel meer lijstjes dan in Nederland. Boodschappen (we gaan maar één keer per week), bouwmaterialen, plantjes of zaden en dan nog de dingen die naar of uit Nederland mee moeten. Met dat geheugen is het niet best, maar gelukkig ben ik goed in lijstjes!

Reacties

 1. Maria en Kees6 mei 2012 om 20:51

  Maria:
  troost je , het is hier ook knudde met de bollen. Ik heb er heel vel gepoot in et najaar. Het resultaat is miezerig. Ik heb me laten nertellen dat het een heel slecht bollenjaar is.De strenge vorst heeft toegeslagen. Maar het is verder een goed jaar, eerst hoge tempersturen, nu koel en neerrslag met als gevolg een overdaad aan groen. En voor jullie moestuin is het ook niet verkeerd. Dat neemt niet weg dst we zo langzamerhand wel naar echt lenteweer verlangen.
  vandaag verkiezin gen bij jullie.
  Het zal Hollande wel worden!
  Maar, te lage temperateuren, politieke verwikkelingen, bouwperikelen: het leven in Le Serret is v errukkelijk (vrij naar Ramco Campert!)
  Liefs, Kees en maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog! Je zou meteen zin krijgen om weer naar de Ardêche te gaan. Misschien toch maar weer naar Akkie deze zomer...
  Maar dan wel graag iets beter weer. Valt dat nog te regelen?
  Beste groet,
  Martine (Brecht en Noor)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo'n honderd bolletjes heb ik keurig op de aangegeven datum geplant in de hoop in deze tijd tegen een prachtige blauwe bak met druifjes aan te kijken. Ik geloof dat we 10 blauwe druifjes hebben staan... dus afgelopen week maar hortensia's en ouderwetse geraniums gekocht. Voor een beetje kleur in de tuin maar ook voor het goede doel, de scouting Scheveningen.
  Oh ja, we beginnen jullie nu wel te missen, kom maar snel terug!
  JTSW

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wiets, het begint bij ons nu ook wel een beetje afzien te worden, nog drie weken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is ook verrukkelijk, Kees en Maria. Het weer begint beter te worden, alles wordt groen, ook de kastanjebomen en de schuur droogt goed, geen druppel water meer te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Martine, het weer begint heerlijk op te knappen, deze week 20 tot 23 graden. Jullie zijn ontzettend welkom, bij ons of bij Akkie!
  Dikke kus voor de meisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gedoe he met die rottige vorst.Bij mij is mijn vijg en de hibiscus bevroren en 2 prachtige rozen.De Dahlia's hebben het ook niet gehaald(lagen in mijn schuurtje) en ook ik verlang intens naar de zomer.Die kou begint te vervelen.
  Ik verlang ook naar je petanque baan is die al af?
  Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook mijn dahlia's waren allemaal bevroren en hier koop ik ze niet, veel te duur. Aan die petanquebaan wordt op dit moment hard gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy