Zondagssteek houdt geen week

Ik had een moeder die alle spreekwoorden en gezegdes der Nederlandse taal uit haar hoofd kende en ze dan ook veelvuldig gebruikte. Tot vervelens toe totdat je merkt dat je, met het klimmen der jaren, ze zelf ook vaak gebruikt. Wat mijn kinderen daarvan vinden weet ik niet, nooit gevraagd. Het was vandaag droog, zonnig weer, dus we hebben ons niets van bovenstaand spreekwoord aangetrokken en de hele dag lekker in de tuin gewerkt. Mart heeft een deel van de moestuin omgespit en ik heb drie wilde kamperfoelies tot op het bot teruggesnoeid. Moet wel, anders gaan ze er met de afrastering vandoor. Verder nog wat aan de border gedaan, die nu bijna schoon is. Tevreden gevoel over die zondag, ook al rust er dan misschien geen zegen op!

Reacties

 1. Mooie tekst vandaag weer.Houd je moeder maar in ere. maar doe je eigen ding. mijn zegen heb je in iedr geval voor je zongdagse bezigheden!
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn moeder hanteerde dezelfde spreuk. De naaimachine staat regelmatig zondag op tafel en alles zit nog vast c.q. sluit nog netjes. Ook het breiwerk ziet er nog heel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jouw handen maken zal heus wel in elkaar blijven zitten, zondag of geen zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor het vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nogmaals: bedankt voor het vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.