Het KraamvrouwenpadToen we in 1976 in Stolwijk kwamen wonen lag er nog een brug over de Bergvliet en konden we vanuit Bovenkerk over de ka naar Schoonouwen lopen en dan over de Tentweg weer terug naar het dorp. Vaak gedaan met de kinderen die eerste jaren. Later werd de brug weggehaald en was het jaren niet meer mogelijk om vanuit Bovenkerk op die ka te komen. Maar gelukkig bleek er nog ergens een potje bij de Provincie te zijn wat het mogelijk maakte een nieuwe brug te laten bouwen die kort geleden in gebruik is genomen. In het verleden werd deze route gebruikt om een arts of vroedvrouw uit Bovenkerk in staat te stellen snel naar kramende vrouwen in Vlist te gaan. Mogelijk werd deze route ook gebruikt door Vlister gelovigen, die 's zondags in Stolwijk te kerke gingen. Leuk om te weten, dat geeft zo'n pad toch weer extra dimensie. Vandaag hebben we brug en pad even gekeurd en we kunnen wel zeggen dat we zeer tevreden zijn, complimentje voor de gemeente Vlist.

Reacties

 1. Mooi hout. Wel zie ik wat obstakels op de brug die het er overheen lopen niet echt makkelijk maken. Maar kniesoor die daar over valt letterlijk of figuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://m.dichtbij.nl/stolwijk/artikel/3346071/vlist-viert-opening-nieuwe-paden-met-wandeling?page=0&listLocationIds=2500&index=0
  En vanaf 8 februari kunnen we nog verder.........
  Groetjes Christianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Joop, dat is om honden te weren i.v.m. het broeden van de vogels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk toch, Chris, al die wandelpaden

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.