Doorgaan naar hoofdcontent

Sangliers

In de ruim twintig jaar dat we ons huis hier in de Ardèche hebben is het nog nooit gebeurd dat de wilde zwijnen zo dicht bij ons dorp zijn gekomen. Dit is de door zwijnen omwoelde boomgaard van buurman Patrice en die boomgaard ligt vlak onder onze terrassen dus ook vlakbij mijn moestuin. Misschien moeten we het hek waar ze door zouden kunnen komen nog maar wat verstevigen. Ik moet er niet aan denken dat die beesten nog hoger komen want ze laten niets van je tuin heel, alles gaat er met wortel en al uit.

Reacties

Emie zei…
O hemel nee zeg, daar moet je toch niet aan denken, je hele ziel en zaligheid zit in de moestuin!
Marthy zei…
Inderdaad, ik moet er niet aan denken!!!
Anoniem zei…
Misschien toch eens zo'n cameravalletje aanschaffen zoals ik getoond heb :-)
groetjes van Kurt en de rest
Marthy zei…
Ha ha ha, daar moest ik ook aan denken, Kurt. Had mooie foto's op kunnen leveren.
Joop zei…
Zwijnenstal dus bij je buren :(
astrid zei…
hier ook heel veel last van de wilde zwijnen, lopen in kudde's door het dorp, groot, klein en middelmaat, ook alweer verschillende dode zwijnen gevonden worden weer naar het lab. in Privas gebracht, de ziekte is nog niet over. In de dorpen om ons heen ook heel veel last, ze lopen door de tuinen en boomgaarden, dit jaar heel veel pruimen, appels en peren aan de bomen en die vinden ze jammie, jammie, wij dus ook.
Marthy zei…
Zwijnestal of varkensstal, blij ben je niet met wat ze achterlaten, Joop.
Marthy zei…
Hebben ze jouw moestuin nog niet gevonden, Astrid?
Vera zei…
In Spanje precies hetzelfde, echter om een andere reden. Het heeft op diverse plekken al tijden niet geregend en nu komen de zwijnen naar de dorpen om te drinken uit de privé zwembaden. Je zal er 's morgens een aantreffen in zwembroek liggend op je luxe tuinstoel;-)
Marthy zei…
En de kleintjes dollend in het zwembad. Groet van ons, Vera.