Poppenkind

Had ik eergisteren al een blog over speelgoed, vandaag weer eentje. Tsja, dat heb je met regelmatig kleinkinderen over de vloer. Deze pop heb ik gemaakt toen ik in verwachting was van dochter Floor, zij is nu achtendertig jaar oud. Vergis je niet, het was behoorlijk wat werk. Eerst moesten alle onderdelen in elkaar gezet worden waarna alles werd gevuld met schapenwol. Vooral de kop was een hele klus, die moest echt hard worden en daarna werd het haar steekje voor steekje met wol op de kop vastgezet. Gisteren heb ik wat restauratiewerkzaamheden aan de pop uitgevoerd, ik heb o.a. de armen en benen opnieuw vastgezet. Het zelfgemaakte jurkje wat de pop aanhad was helemaal verschoten, die ga ik nieuw namaken, maar ik vond dit lieve jurkje nog bovenop zolder. De pop gaat natuurlijk naar kleindochter Saar, fijn dat ie eindelijk weer een bestemming krijgt.

Reacties

 1. Och, och....wat een prachtige pop. Die heeft de jaren toch echt mooi overleefd. 38 jaar? Poe hee....
  Dag,
  Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi gemaakt en fantastisch dat je haar bewaard hebt en helemaal fijn voor Saar dat ze de nieuwe moeder van deze leukerd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Madelief en Emie, ik heb altijd veel ruimte gehad om spullen te bewaren, dat scheelt al. Maar ik ben ook wel een bewaar type, hecht aan dingen en kan het dan niet weggooien. Ach, de kleinkinderen zijn er nu blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie wat bewaart heeft wat ;) en wat fijn dat je dit mooie poppenkind hebt bewaard. Een lief snoetje heeft ze. Ik heb ook nog genoeg staan boven...ik had ook alles zo ingepakt dat ze het mee konden nemen. Alleen...de oudste is nu uit huis maar zij zegt...nee mam...bewaar jij maar hoor ;) Nou dat doen we dan braaf! Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook bij mij wilden de kinderen geen speelgoeddingen meenemen, maar nu ze kinderen hebben vinden ze het prima dat ze met hun speelgoed spelen bij opa en oma.
  Leuke blog heb jij, ik ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn hart loopt over bij het zie van dit poppeke wat een beauty
  Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie pop , leuk om te zien daar ik ook heel veel zonnekind poppen gemaakt heb . Ook ik heb veel dingen bewaard maar meenemen nee hoor dat hoort er helaas bij . Groetjes Cobie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, Coby, ik heb er toen ook veel gemaakt, kleintjes, grote en zelfs nog poppenkastpoppen. Het meeste heb ik nog.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.