Witte zwanen, zwarte zwanen

Witte zwanen, zwarte zwanen, wie gaat er mee naar Engeland varen..... Dit liedje leerde ik vroeger al op school en dat is toch erg lang geleden, maar wat me verbaasd is het feit dat mijn kleinkinderen het nu nog vrolijk meezingen. Blijkbaar is er niet zo'n snelle ontwikkeling in de kinderliedjesbranche. Natuurlijk, ik pik weleens een nieuw liedje op, maar echt veel is dat niet. Zo ook de Sinterklaasliedjes, er zijn er die gaan al zo'n honderd tot bijna tweehonderd jaar mee. Maar nu las ik laatst dat we het woord "knecht" uit die liedjes moeten gaan schrappen. Verdwijnen die traditionele liedjes dan uit onze cultuur???

Reacties

 1. Volgens mij zal het zo'n vaart niet lopen. De liedjes zullen wel veranderen maar dat is niets nieuws. Van Zie Ginds Komt de Stoomboot bestaat al heel wat jaar de variant van Piet die ging fietsen, toen knalde zijn band.
  Wat heb je weer een schitterende foto geplaatst, Marthy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat het Sinterklaasfeest zoveel mogelijk bij het oude blijft. Ik ben gek op dit feest en hoop die traditie nog jaren vast te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een prachtige foto!! Ik blijf de liedjes lekker zingen zoals ik ze gewend ben en ik denk dat de meeste mensen dat wel doen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal mee eens, Petra. Gewoon alles zingen zoals ik dat heel lang geleden geleerd heb. Ik zing dit over enige weken lekker hard mee met mijn kleinkinderen, water en een wortel voor het paard bij de kachel zetten, tekening voor Sint en Piet en de volgende morgen genieten van stralende kindergezichtjes als er een kleinigheid in hun schoentjes ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ineke en Petra, ik denk dat de meeste mensen deze tradities graag in ere willen houden zodat onze achterkleinkinderen hier ook nog van kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, over dat laatste.. als het woord 'knecht' niet meer mag, dan hebben wij nog een ander probleem.. dan moet mijn mans familie zelfs zijn achternaam gaan veranderen ;))!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy