Doorgaan naar hoofdcontent

Leuke gesprekjes

Wat fijn om weer even terug te zijn in Stolwijk waar je iedereen kent en waar, als je 's morgens even naar de bakker loopt voor een halfje volkoren je al drie leuke gesprekjes hebt gehad voor je weer binnen bent. Ik woon 'op' het dorp, zoals ze hier zeggen, d.w.z. in het kleine centrum, dus als ik daarna weer even naar buiten loop kom ik zowaar een oude tennisvriendin tegen die ik jaren niet heb gezien. Weer een leuk gesprek en een afspraak voor een kopje koffie. Dan komt er nog een lieve schoondochter aangelopen met twee kleinkinderen en ach, dan kan je dag toch eigenlijk niet meer stuk. Luuk wilde niet op de foto, zijn racewagen wel.

Reacties

Ineke zei…
Heerlijk voor je om weer even "thuis" te zijn.
Met al die gesprekken met dorpsgenoten schiet je niet erg op natuurlijk maar...wel heel gezellig. Leuke foto van de race-auto - ik heb er ook zo een thuis. Alles is broem broem.
Geniet van je Hollandse weekend en dan, hopelijk zonder stakingen, weer naar je andere thuis.
Inge zei…
Leuk toch, om 2 thuizen te hebben. Zeker als er klein(e)kindjes zijn, ook als ze niet op de foto willen :-) Mooie naam, Luuk. Onze oudste heet Luc :-)
Joop zei…
Groot gelijk Luuk. Pracht auto die moet op de foto die oma mooi gemaakt heeft.
Chantal zei…
leuke uitdrukking is dat he, op het dorp wonen.
Marthy zei…
Ja, Ineke het is best even genieten in het Nederlandse thuis.
Marthy zei…
Het is een lieverd, onze Luuk, Inge, en wat leuk dat jij ook een Luc hebt.
Marthy zei…
Ik had ook wel een foto van hem Joop, maar die was niet zo bijzonder. Deze is echt zo als jongetjes van die leeftijd zijn, bezig met hun auto's.
Marthy zei…
Ik kom van de kust, Chantal en kende deze uitdrukking dus voorheen niet. Nu weet ik het niet anders uit te drukken.
Mirjam zei…
Wij zeiden ook altijd ' op Hillegom' als we het over thuis hadden... Eigenlijk zeg ik het nog steeds nu ik al weer bijna 7 jaar hier in Nieuw-Vennep woon... Lekker hoor om weer even een paar dagen 'thuis' te zijn. Heerlijk om al die bekenden weer even tegen het lijf te lopen..
Ik vind de foto van (de racewagen van) Luuk heel erg leuk... Zo heb je hem toch lekker gevangen...
Fijn weekend verder nog, was het een mooi feestje gisteren? Jullie hadden in ieder geval prachtig weer....
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Mirjam, ik ben niet ver van jou geboren en opgegroeid, maar wij zeiden nooit op maar in Noordwijk. Het feest gisteren tussen de appel- en perenbomen was geweldig, wat een leuke locatie.