Mijn moes van rabarber en aardbeien was weer een succes. Zelfs vanmorgen bij het uitzwaaien van onze gasten werd er nog even verteld hoe lekker ze het vonden. Blogvriendin Heidi vroeg om het recept, hier komt ie.
Ingrediënten
- 250 gr aardbeien
- 250 gr rabarber
- 2 el gembersiroop of limonadesiroop (aardbeien of sinaasappel)
- 1 el suiker of meer
- 3 el water
- dotje ijskoude crème fraiche of slagroom en garneren met een aardbei
Maak de
rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes. Bewaar 4
aardbeien als garnering, maak de rest schoon en snijd deze in stukjes. Breng in
een kleine pan de rabarber met de limonadesiroop, het water en de suiker aan de
kook. Voeg de aardbeien toe en kook ze in 10 minuten zachtjes tot moes. Mocht
het te vochtig zijn, binden met wat custard, maar niet teveel want de moes dikt bij het afkoelen nog aardig in. Laat afkoelen, schep de moes in 4
coupes en garneer met een toef crème fraiche en een aardbei.
In de koelkast is de moes goed te bewaren voor een dag of twee. Ik maakte 4 x de hoeveelheid klaar voor twee opeenvolgende avonden met 8 personen. In glazen coupes was het mooier geweest, maar ik had er nog maar zes, twee gebroken. Ik had nog wel deze kop en schotels die ik eigenlijk nooit meer gebruik en vond het daarin ook wel leuk opdienen.
In de koelkast is de moes goed te bewaren voor een dag of twee. Ik maakte 4 x de hoeveelheid klaar voor twee opeenvolgende avonden met 8 personen. In glazen coupes was het mooier geweest, maar ik had er nog maar zes, twee gebroken. Ik had nog wel deze kop en schotels die ik eigenlijk nooit meer gebruik en vond het daarin ook wel leuk opdienen.
Reacties
Geniet van een rustig weekend. Groetjes
Fijne dag vandaag, geniet van je volgende groep eters...
Liefs,
Mirjam
Je weet maar nooit... ik ga het zeker in mijn achterhoofd plaatsen...
Intussen blijf ik lekker meegenieten van al dit moois... (stiekum net alsof ik er een klein beetje bij ben...hihi).
Liefs,
Mirjam