Doorgaan naar hoofdcontent

Le Serret (6)

Buurman Robert is de enige nog oorspronkelijke bewoner van ons dorp, in dit huis is hij geboren en opgegroeid. Zijn ouders zijn er gestorven en daarna bleef hij hier alleen wonen. Hij is nu rond de zeventig en er zal niet meer veel veranderen in zijn leven. Hopelijk kan hij hier nog jaren blijven wonen.

Robert is wat simpel, maar redt zich aardig. Hij heeft nog een broer die tot voor kort tevens zijn bewindvoerder was. Deze man zorgde slecht voor Robert. Ik wil er verder niet over uitweiden maar neem van mij aan dat het schandalig was wat er gebeurde. Verleden jaar voorjaar sprak ik er over met Marie-Christine en we waren het met elkaar eens dat er iets moest gebeuren. Links en rechts hebben we bij wat buren gevraagd wat hun mening was in deze toch wat gevoelige kwestie, daarna hebben wij samen een brief opgesteld die ik uitgewerkt heb op mijn laptop waarna Marie met de brief bij iedereen is langsgegaan. Zonder mankeren hebben alle buren hem getekend en de twee oudste buurmannen verklaarden bovendien dat zij, indien nodig, wilden getuigen bij de rechtbank. De brief is verstuurd naar de rechtbank in Privas en enige maanden later werd broerlief ontheven van zijn taak en er werd een externe bewindvoerder aangesteld die goed voor Robert zorgt. Maar broer liet het er niet bij zitten en ging in hoger beroep. Opnieuw hebben Marie en ik een brief opgesteld en die is, weer getekend door alle buren, naar de rechtbank in Nîmes gestuurd waar de zaak nu voor kwam. Ook deze rechter vond dat broer niet langer Roberts zaken mocht behartigen en daarmee heeft onze lieve buurman nu een veel rustiger en prettiger leven gekregen.

 

Reacties

Emie zei…
Wat een ontroerend verhaal en goede actie van jullie als buren. Chapeau!
Jacek zei…
Well done..! Ik mag aannemen dat jullie samen met Robert er een glaasje op gedronken hebben..:-)!
gewoonhannah zei…
Wat een mooi bericht van medemenselijkheid!Het ontroerd me!
En dan die beelden er bij. Prachtig!
Groet Hannah
Ineke zei…
Top van jullie als buren! Daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen.
Heidi zei…
Mooi van jullie. Robert zal blij zijn met zo'n dorpsgenoten.
Wieneke zei…
Dit is een burenactie naar mijn hart. Geweldig! Niet wegkijken en 'je er maar niet mee bemoeien want dat is veel gemakkelijker'. Het vereist best moed om in te grijpen en die moed hadden jullie. Samen sta je ook veel sterker natuurlijk. Mooi dat de rechters ook min over die broer dachten.

Marthy zei…
Dank jullie voor de lieve reacties. Zo zie je wat saamhorigheid in een gemeenschap tot stand kan brengen. Om maar door te borduren op de reactie van Ineke: de Europese leiders zouden er een voorbeeld aan kunnen nemen inzake het vluchtelingenprobleem.
Geweldig dat jullie je zo ingezet hebben voor deze, vast heel lieve man! Hartverwarmend!!!
Marthy zei…
@Villa Zeezicht. Dat was ook een deel van het probleem. Robert was te lief, hij kon zich niet tegen zijn broer verweren.
Inge zei…
Top! Die Robert mag blij zijn met zulke buren.
Ineke E-M zei…
Chapeau!
Bertiebo zei…
Ineke was me voor: Chapeau! Wat heerlijk dat zoiets nog bestaan kan.
Marthy zei…
Ton, Ineke E-M, Inge en Bettie, het zijn de kleine dingen die het doen.
Vera zei…
Wat een geweldig initiatief en wat fijn voor Robert om buren te hebben die nog oprecht om medemensen geven en inzetten
Joop zei…
Verhaal raakt me en dapper dat jullie zijn leven verbeterd hebben. Klasse!
Wietske zei…
De reacties zeggen genoeg.
Dat is het karakter van Le Serret!
Goede actie van jullie! Zo zie je maar wat je met een beetje inspanning voor een ander kunt betekenen.
groetjes Kakel