Doorgaan naar hoofdcontent

Robuust

Er moest nog één ding gemaakt worden in de tuinkamer en dat was een mooie vensterbank. Terwijl Mart een paar weken geleden aan het zagen was en de stapels oude planken minderden speurden we naar een grote, brede plank die nog een beetje toonbaar was. We vonden hem, het was ook de enige met de juiste maten, er kon zelfs nog wat af. Wel dik, maar dat gaf hem een mooi robuust uiterlijk. De plank werd op maat gezaagd, afgeborsteld met een staalborstel, twee keer in de het anti-beestjesspul gezet en daarna nog twee keer gelakt. Het is precies geworden zoals ik het al een paar jaar in mijn hoofd had, helemaal tevreden.

Reacties

Inge zei…
Mooi! Zo hebben wij een oude balk gezocht en gevonden, daar moet een lamp van worden gemaakt. Ooit :-)
Oeh, mooi!! Goed gelukt en wat geweldig om zo'n prachtige plank uit eigen hof te kunnen kiezen! Zoiets zoek ik nog voor op de schouw, ik zou hem dan doorzichtig wit willen kalken, lijkt me prachtig :)
Marthy zei…
Ik heb hier nog wat oude balken liggen. Ga eens denken over een lamp, goed idee.
Marthy zei…
@Villa Zeezicht: Het is kastanjehout en hij is prachtig verweerd, het staat echt prachtig.
Vera zei…
Zo mooi en smaakvol !
Bertiebo zei…
Het doet me denken aan de Gouden Eeuw. Zo'n stilleven...
Marthy zei…
Ik heb er lang over nagedacht, Vera, en het is mooi geworden.
Marthy zei…
Ja, die oude kruiken, ik heb ze al heel lang geleden ooit eens gekocht in Nederland, Bettie, maar ze komen hier in zo'n eeuwenoud huis tot hun recht.
Heel mooi! past er precies bij. Lekker hoor zo'n handige man in huis ;-)
Marthy zei…
Ik prijs hem dan ook geregeld de hemel in, Stephanie. Deze week hebben we nog zo'n Handige Harrie hier, je ome Joop, heel gezellig.
Marthy zei…
Dank je, ik zal het overbrengen aan manlief.