Follow the sun

De laatste dagen heb ik doorlopend het weerbericht in de gaten gehouden want er moest natuurlijk nog wel een dag gewandeld worden. Vandaag was die dag, besloten we en dat was een goede beslissing. Toen we vanmorgen uit ons dorpje vertrokken was het rondom het vriespunt, zwaar bewolkt en een koude wind. Ruim een uur zuidelijker was het 9 graden en strakblauw, heerlijk. Wij vinden het niet erg om een uurtje te rijden voor een leuke wandeling, doen we regelmatig. Ja, en als je dan zuidelijker komt bloeit daar nu de mimosa, overvloedig en gewoon 'in het wild'.


De eerste helft van de wandeling was stijgend naar dit mooie kapelletje. Het is in 1722 gebouwd door de inwoners van het dorp Courry als dank aan God dat zij bewaard bleven voor de verschrikkelijke pest. Vanaf de oriëntatietafels aan weerszijden van de kapel hadden we een panoramisch uitzicht over de omliggende bergen.Na een scherpe afdaling ging het laatste deel van de wandeling over vrij vlak gebied waar we verschillende dolmen zagen. Volgen Wikipedia is een hunebed of dolmen  een megalithische steenkamer uit de prehistorie die bestaat uit staande draagstenen, overdekt door platte dekstenen. Toen we weer bij onze auto aankwamen zagen we dat we een half uurtje korter dan aangegeven over de wandeling gedaan hadden. De oudjes doen het nog goed!Reacties

 1. Mooi zeg die mimosa. Ik heb dat geloof ik nog nooit inzet wild gezien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon als een soort haag, maar dan heel hoog, langs de weg, Bettie, die mimosa. Prachtig gezicht en het rook bovendien lekker.

   Verwijderen
 2. Ook wij genoten van de strakblauwe lucht vanmorgen. Een half uurtje, maar in redelijk wandeltempo vanuit ons huis. Heerlijk hoor! Goeie terugreis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker Els, dat je al weer een wandelingetje kan maken. Gewoon iedere dag doen, telkens een paar meter verder.

   Verwijderen
 3. Goed plan van jullie en wat een mooie wandeldag!
  Carpe Diem!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, oudjes... jullie zijn hartstikke fit als je het mij vraagt. En je bent zo oud als je je voelt hè..
  Maar wat een mooie wandeling. In Nederland hadden we vandaag ook zon en er komen nog een paar mooie koude heldere dagen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ontzettend blij dat ik nog zo fit ben dat ik dit kan doen, Elizabeth. Ik heb slechte tijden meegemaakt toen ik pas reuma had dus ik waardeer nu iedere stap, zeg ik altijd

   Verwijderen
 5. Bij het lezen van deze titel moest ik gelijk aan het liedje 'Follow the Sun' van Xavier Rudd denken, dat doet je denken aan de zomer. Luister maar eens op Youtube.
  Wat is die Mimosa prachtig, nog nooit gezien, ruikt het ook sterk?
  Jullie hebben een heerlijke wandeling gemaakt, toch nog lekker het gevoel van op vakantie te zijn, toch? Mooi kapelletje ook.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, Mirjam. Bij het maken van mijn stukje moest ik gelijk aan dit liedje denken, want ik had het ook "De zon achterna" kunnen noemen. Het wordt gebruikt in een reclame op de televisie bij zo'n reisorganisatie en ik loop er soms dagen mee in mijn hoofd. Mimosa ruikt niet sterk, maar wel lekker.

   Verwijderen
  2. Ja, dat bedoel ik, van die reclame, zo'n mooi liedje, ik krijg het dan ook niet meer uit mijn hoofd...
   Fijne dag nog verder.

   Verwijderen
 6. Mimosa heb ik hier ook nog staan, ben benieuwd wanneer die wil gaan bloeien. Mooie wandeling daar en een mooie reclame...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer genoeg kunnen wij hier geen mimosa hebben, daar zitten wij met onze 600m hier te hoog voor. Laag in de vallei groeit het wel, maar niet zo uitbundig als waar we gisteren waren.

   Verwijderen
 7. We hebben weer even digitaal mee kunnen wandelen, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mmm, ik begin alweer zin in de vakantie te krijgen als ik dit zo zie. Ieder jaar zeggen wij tegen elkaar...misschien moet we dit jaar eens in Nederland blijven... Maar steeds wordt het toch Frankrijk. Daar kan gewoon niets tegen op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En al die jaren dat wij kampeerden met de kinderen en daarna met zijn tweeën was het ook altijd Frankrijk Lida. We hebben een keer in Hongarije gekampeerd maar we misten daar iets, het Franse gevoel.

   Verwijderen
 9. Mimosa in het wild... dat staat nog op mijn verlanglijstje om ooit eens mee te maken. Een schitterende wandeling deden jullie daar, zeg. Ook dat is zo fijn aan Frankrijk: uren wandelen met enkel de vrije natuur rond je heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je loopt te wandelen in eeuwenoud landschap en komt geen hond tegen, heerlijk

   Verwijderen
 10. Jullie zitten daar qua natuurschoon op de voorste rang. En dan nog een aantal "antieke attributen" en een mooi uitzicht, en je dag is gemaakt! Echt schitterende foto's.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bergen van de Ardèche zijn zo mooi, Kakel, het zal me nooit gaan vervelen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.