Nog meer tuinwerk

Zo zag de lucht er vanmorgen uit terwijl ik de twee druivelaars stond te snoeien. Zonnig maar fris, het had vannacht wat gevroren. Terwijl ik na de lunch een klein tukje deed, ik had vannacht slecht geslapen, maaide Mart het gras. Het geheel knapte er aardig van op alhoewel het nog een knollentuin is. Ook de mollen hebben aardig huis gehouden. Maar als de temperatuur straks wat hoger is gaat er hier en daar wat grond bij en wat graszaad over heen en dan maar hopen dat het er wat beter uit komt te zien.

In de boomgaard waar we vanmiddag aan het snoeien waren was de bodem tot mijn verrassing bedekt met deze kleine blauwe bloemetjes. Het is veldereprijs en het hoort vanaf april te bloeien terwijl we nu nog in februari zitten Het moet niet gekker worden! Maar wel beeldschoon, zo'n veld met die schattige blauwe bloemetjes. Logisch dat met die vroege bloeiers ook de fruitbomen op springen staan. En nu maar hopen en bidden dat we geen te strenge vorst meer krijgen. Ik neem het zoals het valt maar daar zullen de fruitkwekers in de valleien van de Rhône en Eyrieux vast anders over denken.


Reacties

 1. Jullie zijn meteen weer druk! Het is nu echt tijd om te snoeien, voordat alles weer uit gaat lopen. Nou, ik geniet met volle teugen van deze foto's en ik krijg alweer zin in een Frankrijk vakantie....

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben het meeste snoeiwerk al weer achter de rug, Elizabeth. Als we nog een dag droog weer krijgen neem ik ook nog de klein fruit struiken onder handen.

   Verwijderen
 2. Die ereprijs is beeldschoon. Geniet er van tussen het snoeien door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een leuke verrassing, Els, want ik had die bloemetjes daar nog nooit gezien.

   Verwijderen
 3. Ik moet hier ook nodig eens in de tuin beginnen, het komt er gewoon niet van. Maar binnenkort heb ik een korte vakantie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nog vroeg genoeg om in de tuin aan het werk te gaan hoor Sjoerd. Komt nog tijd genoeg.

   Verwijderen
 4. Hier ligt alles nog onder een dikke laag sneeuw :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inge, het sneeuwt nu hier ook en er blijft wat liggen. Zal wel heel anders zijn dan bij jullie, maar ik vind het leuk.

   Verwijderen
 5. Wat zitten jullie daar prachtig! Mooie foto's. Ik krijg heimwee naar Frankrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een liefjes, die bloemetjes. Alles is veel te vroeg. Ik heb volop bloeiende narcissen in de tuin en overal staan krokusjes. In Friesland bloeit in het voorjaar de boel later dan in het westen des lands, maar dat gaat nu niet op. Jammer alleen, dat het overal zo vreselijk nat is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook in de Krimpenerwaard is alles verschrikkelijk nat, Wieneke. Ik kan hier aan alles zien dat het geen extreem natte winter is geweest, was verleden jaar wel anders.

   Verwijderen
 7. Heerlijk om zo lekker buiten bezig te zijn. Het is hier weer een grijze dag:(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets zo lekker om na een natte winter hier zo lekker buiten bezig te zijn. Daar krijgt een mens weer energie van, Jolanda.

   Verwijderen
 8. Wat lekker dat jullie zo heerlijk aan het werk kunnen zijn in de buitenlucht. Dat kleine blauwe bloemetje ziet er wel heel erg lief uit. Overal zie je bloemen die normaal pas later bloeien. Ook de bloesem zie je hier en daar al flink doorzetten.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier nog geen bloesem, Mirjam, zitten we te hoog voor, 600meter. Maar lager in de vallei is er al genoeg van te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier nog geen bloesem, Mirjam, zitten we te hoog voor, 600meter. Maar lager in de vallei is er al genoeg van te zien.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.