De laatste kilometers

De laatste kilometers van het Trekvogelpad die we afgelopen zaterdag liepen begonnen met regen en wind dus werden de regenpakken meteen bij aanvang al aangetrokken. Gelukkig geen stromende regen en af en toe was het droog. We begonnen bij het Haaksbergerveen wat een belangrijk vogelgebied is.

Ook liepen we weer een stuk langs de Buurserbeek die ons de dag ervoor ook al vergezeld had. Deze beek ontspringt in Duitsland en is van belang geweest voor de scheepvaart in de tijd van de Hanzensteden zoals Deventer.


We eindigden het Trekvogelpad in Usselo, een klein dorpje aan de rand van Enschede. Eind april 2010 begonnen we deze tocht van 400 km in Bergen (N-H). Doordat wij veel in Frankrijk zijn lopen we maar een paar weekenden per jaar dus we hebben er lang over gedaan. Maar dat maakt ons niet uit, het plezier in wandelen staat voorop. We hebben al een nieuw pad gekozen waar we dit najaar aan gaan beginnen. Dat wordt het Zuiderzeepad, Enkhuizen-Amsterdam-Kampen-Stavoren, weer 400 km. Ik kan niet wachten!
 

Reacties

 1. Jullie zijn heel dappere stappers! Ik wandel ook graag, maar 400 km.... daar zie ik geen begin aan (en zeker geen einde) - ook al stap je het in stukjes.
  Wat wandelden jullie in een prachtig natuurgebied!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben opgevoed in wandelen en ik doe het bijna mijn hele leven al. Het kost me niet al te veel moeite en ik hoop het nog jaren te doen.

   Verwijderen
 2. Dat je zelfs in dit sombere weer zulke mooie foto's kunt maken, zegt wel wat over jouw kwaliteit als fotograaf. Complimenti!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Buurserbeek, Usselo....... Ik hoop dat jullie hebben genoten van "mijn" streek, "mijn" Twenthe.....
  Respect voor jullie onderneming
  Vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twente is een van mijn geliefde streken om te wandelen, Paul. Ik heb er ook al twee maal het Twentepad gelopen, prachtige streek.

   Verwijderen
 4. Wat heerlijk dat je daar (getuige de foto's) zo van kunt genieten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je dat opmerkt, Bettie, want ik geniet intens van het wandelen Ik geniet van de natuur, de vrijheid die je ervaart en ik geniet van het feit dat ik ondanks mijn reuma nog steeds goed kan wandelen.

   Verwijderen
 5. Wow, wat heerlijk allemaal! Ik snap dat je al uitkijkt naar de volgende tocht :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stephanie, ik heb een aangeboren nieuwsgierigheid naar iedere volgende bocht in het pad;-)

   Verwijderen
 6. Ook ik vind wandelen heerlijk. Je ziet zo veel en er zijn veel foto's te maken. Wandelen in de natuur of gezellig door een stad, altijd fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het tot in lengte der dagen te kunnen doen, Els.

   Verwijderen
 7. Mooie foto's, zelfs met dat donkere weer.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.