Doorgaan naar hoofdcontent

De laatste kilometers

De laatste kilometers van het Trekvogelpad die we afgelopen zaterdag liepen begonnen met regen en wind dus werden de regenpakken meteen bij aanvang al aangetrokken. Gelukkig geen stromende regen en af en toe was het droog. We begonnen bij het Haaksbergerveen wat een belangrijk vogelgebied is.

Ook liepen we weer een stuk langs de Buurserbeek die ons de dag ervoor ook al vergezeld had. Deze beek ontspringt in Duitsland en is van belang geweest voor de scheepvaart in de tijd van de Hanzensteden zoals Deventer.


We eindigden het Trekvogelpad in Usselo, een klein dorpje aan de rand van Enschede. Eind april 2010 begonnen we deze tocht van 400 km in Bergen (N-H). Doordat wij veel in Frankrijk zijn lopen we maar een paar weekenden per jaar dus we hebben er lang over gedaan. Maar dat maakt ons niet uit, het plezier in wandelen staat voorop. We hebben al een nieuw pad gekozen waar we dit najaar aan gaan beginnen. Dat wordt het Zuiderzeepad, Enkhuizen-Amsterdam-Kampen-Stavoren, weer 400 km. Ik kan niet wachten!
 

Reacties

Vlimbouter zei…
Jullie zijn heel dappere stappers! Ik wandel ook graag, maar 400 km.... daar zie ik geen begin aan (en zeker geen einde) - ook al stap je het in stukjes.
Wat wandelden jullie in een prachtig natuurgebied!
Emie zei…
Dat je zelfs in dit sombere weer zulke mooie foto's kunt maken, zegt wel wat over jouw kwaliteit als fotograaf. Complimenti!
Paul Subelack zei…
Buurserbeek, Usselo....... Ik hoop dat jullie hebben genoten van "mijn" streek, "mijn" Twenthe.....
Respect voor jullie onderneming
Vriendelijke groet
Marthy zei…
Ik ben opgevoed in wandelen en ik doe het bijna mijn hele leven al. Het kost me niet al te veel moeite en ik hoop het nog jaren te doen.
Marthy zei…
Dank je Emie, dat is lief gezegd.
Marthy zei…
Twente is een van mijn geliefde streken om te wandelen, Paul. Ik heb er ook al twee maal het Twentepad gelopen, prachtige streek.
Bertiebo zei…
Wat heerlijk dat je daar (getuige de foto's) zo van kunt genieten
Marthy zei…
Wat leuk dat je dat opmerkt, Bettie, want ik geniet intens van het wandelen Ik geniet van de natuur, de vrijheid die je ervaart en ik geniet van het feit dat ik ondanks mijn reuma nog steeds goed kan wandelen.
Wow, wat heerlijk allemaal! Ik snap dat je al uitkijkt naar de volgende tocht :)
Marthy zei…
Stephanie, ik heb een aangeboren nieuwsgierigheid naar iedere volgende bocht in het pad;-)
KnutzEls zei…
Ook ik vind wandelen heerlijk. Je ziet zo veel en er zijn veel foto's te maken. Wandelen in de natuur of gezellig door een stad, altijd fijn.
Marthy zei…
Ik hoop het tot in lengte der dagen te kunnen doen, Els.
Sjoerd zei…
Mooie foto's, zelfs met dat donkere weer.
Marthy zei…
Viel niet mee om er nog wat van te maken, Sjoerd.