Le Quatorze Juillet

Wij zaten gisteravond in St. Sauveur de Montagut met tien man aan tafel pizza te eten, heel gezellig. Het restaurant was strategisch uitgezocht want precies op deze hoek vergastte de fanfare ons op een optreden, waarna de pompiers ons probeerden te imponeren met al hun materiaal.

Dit alles werd afgesloten met werkelijk schitterend vuurwerk wat lang duurde. Er werd heel wat de lucht in geschoten. Vandaag is het de nationale feestdag van Frankrijk, le quatorze juillet. De avond ervoor begint men in veel plaatsen al met de feestelijkheden.


Reacties

 1. Leuk Marthy! Wij gaan vanavond naar Lamastre voor het vuurwerk. Nu maar hopen dat er niet teveel wind staat straks; in het ergste geval gaat het dan wellicht niet door. Nu waait het nog erg hard bij ons. Duimen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook hier winderig en koud, Annelies. Onze gasten waren vandaag in Le Cheylard waar ze regen hadden. Hier bleef het droog, gelukkig want zo kon ik mijn border vanmorgen even lekker opknappen.

   Verwijderen
 2. Ik heb het een aantal keren meegemaakt. Ze maken en toch iedere keer weer een feest van. Pizza, wijntje erbij... Yes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij maakten er gisteravond een feestje van maar er waren geen Fransen bij, Sjoerd. Nederlanders en Belgen, heel gezellig samen.

   Verwijderen
 3. Verschillende keren meegemaakt, maar het vuurwerk twee jaar geleden in het dorpje Clairvaux-les-Lacs spande de kroon. Nooit zoiets moois gezien. Verder vergaten we vroeger altijd dat op die dag de meeste winkels dicht waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach Marthy, wat verschrikkelijk dat dit feest in Nice is aangegrepen om dood en verderf te zaaien. Ik heb er geen woorden voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onwetend open ik mijn mail, Ageeth en lees jouw bericht. Wat is dit erg. Opnieuw is Frankrijk zwaar getroffen. De euforie van het Europese voetbal kampioenschap heeft maar even mogen duren. Opnieuw is dit land in rouw gedompeld.

   Verwijderen
 5. Ik heb net gelezen over de verschrikkelijke aanslag in Nice. Je verstand staat er toch gewoon bij stil. Een prachtig feest dat zo moet eindigen. Toen je dit logje schreef was 14 juli nog een leuke datum voor de Fransen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onwetend gingen wij naar bed, Wieneke, totdat ik vanmorgen de reactie van Ageeth las, met daarin het verschrikkelijke nieuws. Waarom doen mensen dit elkaar aan? Ik begrijp het niet.

   Verwijderen
 6. Ik heb nu de t.v aan staan maar het is een groot drama daar geweest gister verschrikkelijk, al die doden. Het is toch niet te geloven, gelukkig dat jullie daar niet waren lijkt me een traumatische ervaring als je daar aanwezig bent. Maar zo erg voor al die slachtoffers, en vooral de nabestaande. Een lieve groet Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Petra, voor de nabestaanden zal dit altijd een zwarte dag blijven, terwijl het eigenlijk een feestdag zou moeten zijn. Niet meer voor hen.....

   Verwijderen
 7. En dat is juist zo erg: deze mooie, gezellige en vrolijke dag wordt vanaf nu geassocieerd met dit drama.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben bang dat dit soort terroristen het hier om te doen is, angst zaaien.

   Verwijderen
 8. Ik begrijp hieruit dat je die dag 's avonds laat geen tv meer gekeken hebt. Voortaan ziet le quatorze juillet er anders uit. Omdat één lafbek zich wilde laten gelden...
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy