Uitzicht

Voordat we met buurvrouw Jany en onze gezamenlijke vriend Jan gingen eten moesten we eerst de vorderingen van het plaatsen van een nieuwe raam bij Jany bewonderen. Zij heeft een schattig huisje maar het was altijd wat donker binnen en daarom heeft zij besloten een raam in de zijmuur te laten maken. Dat doe je hier niet zomaar even. De muren zijn zeker tachtig cm dik en daarin steunen ook nog eens de draagbalken van de verdiepingsvloer. Maar de werkzaamheden vorderen, binnen en buiten zijn de lateien al aangebracht en de omlijsting van het raam is al een stuk opgemetseld.

Moet je dat nog wel allemaal overhoop halen als je 74 jaar oud ben? Nou, als je zo'n uitzicht vanaf je eettafel krijgt kan ik alleen maar volmondig ja zeggen. En het uitzicht vanaf "La Paille" waar we gingen eten was ook weer schitterend. Alleen daarom zou je er al een vorkje gaan prikken.


Reacties

 1. WOW!! Geweldig juist dat raam, zeker op die leeftijd. Dan ga je niet meer zomaar eventjes berg-op-berg-af, en is het juist extra fijn om vanaf die eettafel naar buiten te kunnen kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig kun je het làten doen en ik zou het ook wel weten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft altijd gewerkt en nu een goed pensioen. Dan is het toch fijn om je geld aan zo iets uit te kunnen geven, Jeanne.

   Verwijderen
 3. Ik vind het altijd super als oude mensen iets nieuws doen of iets anders proberen. Geldt ook voor me zelf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens, Bertie, maar dat oud geldt toch niet voor jou hè?

   Verwijderen
 4. Nou, stel dat ze 100 wordt, dan kan ze nog mooi heel wat jaren genieten van een geweldig uitzicht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mag hopen dat ze 100 wordt, Inge. Mart helpt haar wel met de zware dingen.

   Verwijderen
 5. Super dat ze daar op haar leeftijd nog aan begint. Ze krijgt dan ook een schitterend uitzicht. Ze lijkt me een heel kranige dame.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is al jaren alleen en gewend om haar eigen beslissingen te nemen en veel zelf te doen. Ik neem er mijn petje voor af.

   Verwijderen
 6. Wat een prachtig uitzicht krijgt ze zo. Inclusief oude verroeste fiets die daar tegen de bomen staat. Grappig dat die Hortensia twee kleuren heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft nog zo'n oude fiets staan en heeft hem mij aangeboden, Lida.

   Verwijderen
 7. Pffft, 74 wat is dat tegenwoordig? Het nieuwe 64, toch? Al heeft Jany er maar tien weken plezier van (wat ik natuurlijk niet hoop voor haar) dan is het nóg de moeite waard geweest. Mijn schoonmoeder van toen 75 was toe aan een nieuw 'meubelementje' maar aarzelde erg. Ik sleepte haar mee naar een meubelzaak en ze zocht daar iets aardigs uit. 'Kijk jij nou of je het ook leuk vindt', zei ze steeds, 'want misschien komt het over een week wel bij jou terecht'. Volslagen idioot natuurlijk, want ze heeft er nog 5 jaar lol van gehad en daarna ging het spul naar een nichtje. Die er ook weer een aantal jaren plezier van had. Mijn eigen ma deed nooit moeilijk over koopdingen. Ze liet op haar 87ste gordijnen/vloerbedekking/behang vervangen in huiskamer en keuken. Ze regelde het zelf ook nog, want 'jullie hebben het zo druk'. Ze is bijna 90 geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik naar een vrouw als Jany kijk vind ik 74 helemaal niet oud. Ze woont hier net als wij een maand of zes per jaar dus ze kan er nog heel wat plezier van hebben. En inderdaad, je kan vandaag niet zeggen of je er morgen nog bent.

   Verwijderen
 8. Steeds durven veranderen, zo'n uitzicht is veeeel moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zij durft het nog aan op haar leeftijd, Ludo, maar het inderdaad de moeite waard.

   Verwijderen
 9. Het lijkt me super als je zo kan wonen. Dan ga je vanzelf onthaasten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je 74 bent heb je volgens mij niet zoveel meer te haasten, Sjoerd.
   Maar voor een druk, druk persoon zou het een goede plek zijn om tot rust te komen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.