Doorgaan naar hoofdcontent

Vlierbloesembavarois met aardbeien

Vriend Jan kwam kwam dit weekend eten bij ons en wetende dat wij altijd een overvloedige aardbeienoogst hebben vroeg hij me of ik een lekker aardbeiendessert wilde klaarmaken. Ik beloofde hem daarvoor te zorgen maar op de dag zelf bleek de aanvoer van deze rode rakkers even stil te liggen. Er kon maar een schamel beetje geplukt worden. Gelukkig hing er nog een recept aan mijn koelkast, opgestuurd  met een leuke kaart erbij door Stefanie. Zij was zo lief om dit recept van een vlierbloesembavarois naar mij te sturen naar aanleiding van mijn bericht over de siroop die ik maakte. Al een week of wat hing dat recept naar mij te lonken om gemaakt te worden en aangezien ik alle ingrediënten in huis had werd dit het dessert wat ik Jan voor zette. Hij heeft gesmuld en wij ook. Om eerlijk te zijn hebben we met zijn drieën deze bavarois in een keer opgegeten, geen kruimel overgelaten. Als enige excuus hiervoor kan ik aanvoeren dat hij echt verschrikkelijk lekker was.


Reacties

Mirjam zei…
Hij ziet er verrukkelijk uit Marthy en aan het gezicht van Jan te zien, was hij dat ook zeker! Ik heb dat nog nooit gemaakt, een bavarois. Moet ik toch eens een keer proberen.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Bertiebo zei…
Mmmmmm...en het ziet er mooi uit ook nog eens
Marthy zei…
Ik ben gek op bavarois en heb er al heel wat gemaakt. Je gebruikt gelatine en dat is makkelijker dan je denkt.
Marthy zei…
Er had een overvloed aan aardbeien in het gat gemoeten, Bertie, maar die waren er niet, jammer dan.
Wat heb je dat mooi gedaan, rood, wit, blauw, de kleuren van Nederland én Frankrijk!
En ik geloof direct dat het lekker was.
Marthy zei…
Haha, dat was me niet eens opgevallen, dat van die kleuren, scherp van jou, Jeanette
Annelies zei…
Over genieten gesproken! Zijn gezicht zegt alles.
Marthy zei…
Hij vond het heerlijk, Anneleies, maar het is ook een komediant hoor.
Sjoerd zei…
Het ziet er verrukkelijk uit, jammer dat je geen smaken en geuren via het internet kan verspreiden.
Marthy zei…
Zal ik dat nog mee gaan maken, denk je Sjoerd?
KnutzEls zei…
O wat ziet dat er lekker uit. Bavarois, lange tijd niet gemaakt.... 😞
Marthy zei…
Ik maak het ook niet vaak, Els, maar dit was weer eens een goede gelegenheid en ik vind het leuk werk.
Willy zei…
Het ziet er ook heerlijk uit. Waarschijnlijk komt Jan snel weer op visite ;)
Emie zei…
Dat jij kans ziet om zo slank te blijven!
Marthy zei…
En dan zal ik toch echt een aardbeiendessert moeten maken, dat ben ik hem wel verplicht, Willy. Ik heb nog een recept van een heerlijke aardbeienmousse, mmmm.
Marthy zei…
Gelukkig doe ik dit niet dagelijks, Emie. En we bewegen aardig wat.
Wietske zei…
Alsof er een engeltje....
Unknown zei…
Ziet er heerlijk uit...sta altijd open voor het recept 😉
Marthy zei…
....over je tong piest, haha!
Marthy zei…
Je houdt het te goed!
Vlimbouter zei…
Een bavarois heb ik nog nooit gemaakt, maar met Vlierbloesem kan het niet anders dan heel erg lekker zijn.
Marthy zei…
Ja, er kan veel lekkers gemaakt worden met vlierbloesemsap.
Hihi, wat ontzettend leuk om te lezen dat mijn recept goedgekeurd werd door zowel Jan als jullie :)) Hoog tijd om het eens op mijn blog te zetten dus ;o) Alleen jammer, dat de vlierbloesems hier inmiddels uitgebloeid zijn... volgend jaar dus weer nieuwe kansen! Lieve groet!!
P.S. En op zo'n mooi bord geserveerd ook nog eens een pláátje om te zien ;o)
Marthy zei…
Er zijn heel wat mensen die inmiddels een paar flessen vlierbloesemsiroop hebben staan, dus ik zou het recept maar op je blog zetten. De combinatie met verse aardbeien is lekker en staat fleurig. Voor mij blijft dit recept een blijvertje.
Jeanne zei…
Wat ben je toch een keukenprinses!
Marthy zei…
Nah, ik doe mijn best.