Ondertussen hadden wij wel honger dus dan maar met zijn tweeën naar de varkensboer waar we lekker hebben zitten eten. In de Franse restaurants eet je na het hoofdgerecht kaas, droge kaas of faisselle. Fromage frais is Frans voor verse kaas. Meestal is hij ‘battu’, losgeklopt en glad. La faiselle is dat nu juist niet, die zit in een plastic korfje, zodat je de rulle textuur nog kunt proeven. Fransen eten het met suiker, soms met suiker en room, en in dit geval met confiture de myrtilles. Jawel, niet als toetje maar als kaasgerecht. In plaats van het plateau de fromage dus, en als je niet uitkijkt komt er nog een ‘echt’ dessert achteraan en dat was voor mij een flensje met confiture de framboises. Jullie horen het, ik ben een zoetekauw. Mart en ook onze kinderen willen altijd kaas na de maaltijd, geef mij maar alles wat zoet is. Ondertussen zijn we bij het maken van dit blog een etmaal verder en nog geen Jan. Al zijn telefoonnummers diverse malen gebeld, ook dat in Parijs. We gaan ons nog niet echt ongerust maken, hij is nogal verstrooid en kan zomaar vergeten zijn dat we een afspraak hadden. Maar waar hangt hij dan uit? Wordt vervolgd.
Ons dagelijks leven in Frankrijk en in Nederland
Reacties
Je twee dessert zijn jaloersmakend.
En jaaaa fromage blanc, jammie!! Met honing vind ik zelf het lekkerst ;o) Mag je me ook voor wakker maken, haha!
Ik hoop dat jullie snel iets van Jan horen!
Hopelijk komt alles weer goed.