Doorgaan naar hoofdcontent

De klusjesman

Verleden jaar liet buurvrouw Jany een groot raam in de zijgevel van haar huisje plaatsen en nu wilde ze er graag een werkblad onder. Klusjesman Christophe kwam maar niet opdagen ondanks zijn belofte dat hij het karweitje wel even zou doen dus schepte ze moed, ze is heel bescheiden en vroeg ze of Mart het wilde doen. Die kan de vrouwen hier in het dorp nooit iets weigeren dus reden we vanmorgen naar Aubenas om een werkblad te kopen. Ze had nog het een en ander nodig in de bouwmarkt en dan is die Volkswagenbus van ons heel handig want in haar kleine autootje valt weinig te vervoeren. Op de terugweg, bijna thuis, wees een man die in zijn moestuin bezig was en die wij wel kennen ons op iets in de lucht. We stopten, keken en vlogen daarna uit de auto. Hier niet allemaal te zien maar er cirkelden meer dan twintig grote roofvogels boven ons hoofd, waarschijnlijk vale gieren. Ademloos bekeken we het schouwspel. We hebben het al een keer meer gezien, ook langs deze weg en het geeft me zo'n groots, rijk gevoel. Ik had bij hoge uitzondering mijn fototoestel niet bij me en stond te hannesen met mijn mobieltje dus de foto is waardeloos maar geeft toch een indruk. Zoiets te mogen zien maakt mij echt gelukkig.

Reacties

Niks mis mee. Pracht gezicht (en foto met die zonnestralen).
Bertiebo zei…
Dat snap ik. Te vergelijken denk ik met toen ik het zeehondje zag op het strand
Muggenbeet zei…
knap, zijn het gieren? Of?
Marthy zei…
Ja, die zonnestralen kreeg ik er gratis bij en maken de foto nog een beetje mooi.
Marthy zei…
Ja, zo'n natuurbelevenis waar je warm van wordt van binnen.
Marthy zei…
Ik gok op Vale Gieren, Ludo. Het was een belevenis.
gewoonhannah zei…
Aaaah. Ik begrijp je gevoel volledig! Laatst was er een groep van 60 vale gieren hier in het Drentse belandt en ik zag er één in een dode boom zitten. Ook ik had niet anders dan mijn mobiel bij me, dus zie je een zwart stipje. Er stonden twee mannen met van die enorme telelenzen foto's te maken. Pfff, ik was jaloers!
Groet Hannah
KnutzEls zei…
Zoiets zagen wij Spanje. Ongeloefelijk mooi, ik wilde er niet weg....
Jeanne zei…
Machtig mooi om zoiets te zien! Jullie boffen maar!
Sjoerd zei…
Super om te zien, wel jammer dat je geen fototoestel bij je had. Ik heb er altijd ene in de auto liggen.
In de weer zei…
Ziet er wel artistiek uit hoor !
Geweldig, zo'n schouwspel!
Marthy zei…
Ik heb geen telelens op mijn fototoestel maar vond het toch jammer dat ik hem niet bij me had. Maar goed, mijn ogen hebben het gezien.
Marthy zei…
Je blijft kijken, hè Els.
Marthy zei…
Ik vind het sowieso moeilijk om vogels in de lucht te fotograferen, Sjoerd.
Emie zei…
Jij gelukkig, de buurvrouw gelukkig, Mart met twee blije vrouwen in zijn omgeving, de moestuinman had een mooie dag en de vale gieren hoefden alleen maar naar beneden te kijken om te zien hoeveel mensen ze blij hebben gemaakt. Topdag!
Vera zei…
Ik vind de foto met mobiel ook heel speciaal!! Als het meerdere grote vogels bij elkaar zijn die cirkelen, kun je er gevoeglijk van uitgaan dat het gieren zijn. Andere grote roofvogels leven meer solitair. Ik heb ze ooit in de Pyreneeën gezien
Ageeth Mooij zei…
Prachtig Marthy!
Elizabeth zei…
Je kunt soms zomaar versteld staan van iets in de natuur! Lijkt me heel bijzonder om die gieren zo bij elkaar te zien cirkelen...
En je buurvrouw zal wel blij zijn met haar buurman! Altijd fijn om een ander te kunnen helpen.

Groetjes, Elizabeth
Marthy zei…
In zo'n kleine gemeenschap moet je elkaar de helpende hand reiken, Elizabeth.
Pippa's Hus zei…
De foto is prachtig! Wat fijn dat Mart zo kan helpen her en der. XX Esther