Het grote versieren

Op weg naar Privas om boodschappen te doen reden we vanmorgen door Saint Julien du Gua en zagen dat het grote versieren daar al was begonnen. Morgen begint de Ardéchoise, een jaarlijks fietsevenement van vier dagen waarbij de renners in alle uithoeken van het departement Ardèche komen. De tocht gaat onderlangs ons gehucht en even verderop worden de renners dan in Gua onthaald op versnaperingen waarna ze weer verder klimmen richting Col de la Fayolle. Onder leiding van Lily, hierboven op de foto, hebben een groepje vrouwen deze winter allerlei versieringen gemaakt van restafval, voornamelijk plastic flessen. 


Al de ideeën komen van Lily, zij is ontzettend creatief, ook een verdienstelijk schilderes. De dames vonden het natuurlijk leuk dat wij even stopten om alles te bewonderen en een paar foto's te maken. Er werd mij verteld hoeveel werk ze er aan hadden gehad, vooral ook aan al die pompommetjes in die boompjes. Zijn ze niet leuk? Als ik morgen of overmorgen tussen mijn drukke werkzaamheden tijd kan vinden ga ik nog even kijken naar de gezellige drukte daar.Reacties

 1. Jij krijgt vast weer een ploeg renners te logeren en te fourageren. Succes met de feestelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor Emie, de koelkast ligt vol, bedden zijn opgemaakt en wij zijn er klaar voor.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Honderden renners gaan hier morgen en overmorgen passeren, Jeanne.

   Verwijderen
 3. Geweldig leuk ziet dat eruit, mooi om met z'n allen daar aan te werken. Helemaal super dat het van afval werd gemaakt. Ook leuk die pompons in de boompjes.
  Heb je dit jaar ook weer renners in huis ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo leuk dat er altijd weer mensen zijn die inzetten voor zo'n evenement, Toos. En ja, wij hebben weer twee dagen renners in huis, gezellig hoor.

   Verwijderen
 4. Zeker weten dat daar veel tijd in is gaan zitten. Ik hoop maar dat het gezellige uren waren voor de dames.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De dames vertelden dat ze hierdoor een hele gezellige winter hadden gehad.

   Verwijderen
 5. Dat lijkt me een gezellige boel te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zitten morgen met acht gasten aan tafel, hier wordt het in ieder geval gezellig.

   Verwijderen
 6. Wij zagen afgelopen jaren op Franse jaarmarkten ook slingers gemaakt lege petflessen. Een heuse trend in Frankrijk...en zo prachtig om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het nog nooit gezien Ineke, vond het ontzettend leuk. En wat fijn is, het kan tegen regen. Gisteravond een bui en vanavond en morgenavond wordt er wat onweer voorspeld. Kan je je een voorstelling maken als ze dit met crèpepapier hadden gedaan.....

   Verwijderen
 7. Altijd lachen die versieringen in Frankrijk. In het dorp vlakbij ons staan er rond 14 juli altijd levensgrote poppen voor de deuren, en met kerst is het ook het grote versieren. Wat ik wel vreemd vind is dat ze het dan laten staan tot het kapot/weggewaaid/gestolen is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is beslist heel anders dan in Nederland, Lot, dat versieren. Hier hangen de vlaggetjes van de Ardéchoise na driekwart jaar nog in sommige dorpen.

   Verwijderen
 8. Wat maken ze er hier toch altijd veel werk van, hè! Ook weer hulde aan de vele vrijwilligers.
  Leuk al die versieringen: hier in de buurt begint het ook al aardig geel en paars te kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor dit hele gebeuren met ieder jaar rond de 15.000 deelnemers is een leger aan vrijwilligers op de been, Anneleis. En alles is tot in de puntjes georganiseerd. Inderdaad hulde,

   Verwijderen
 9. Wat toch een leuk idee dat al die Franse dames met elkaar in de winter bezig waren met de versiering. En goed gelukt ook! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar had ik weleens een middagje bij willen zitten, Esther;-)

   Verwijderen
 10. Leuk al die versieringen. We waren ooit in Sarlat en bij een groot feest waren al de straten overspannen met papieren guirlandes. Gelukkig waren die van jullie in plastiek of er zou na dat onweer weinig van overgebleven zijn. Zonde van al het winterse werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik het zag schrok ik een beetje van al dat plastiek maar eigenlijk is het heel slim gedaan en ze hebben in ieder geval restafval gebruikt.

   Verwijderen
 11. Wat een feest maken ze er van, hè. Ik heb toch zo'n bewondering voor al die vrijwillgers die met zoveel inzet en plezier bezig zijn!
  Leuk om zo'n Ardéchoise wielerfestijn van dichtbij mee te kunnen maken.
  We hadden familie op bezoek en die keken hun ogen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geloof ik graag. Ik vergelijk het altijd met de Nederlandse Elfstedentocht, ook zo'n happening.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.