Kadootje

Deze mooie amaryllis zat bij het pakket dahlia's wat ik bij Bakker bestelde. Kadootje van de firma waar ik jaren geleden een vakantie lang bollen inpakte. Samen met mijn jongere zusje en een stel buurmeisjes gingen we 's morgensvroeg op de fiets van Noordwijk naar Hillegom waar we aan grote houten tafels waarop de bollen gestort werden deze in zakjes verpakten en dichtnietten. De hele dag de radio aan, we hadden lol en het verdiende leuk.

Reacties

 1. Leuk verhaal. Ik stond bij een grote verzekeraar in kaartenbakken mutaties te verwerken als vakantiebaantje. Zonder muziek maar wel veel lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het jaar daarop paste ik op de kinderen van een echtpaar met een hotel. Ook leuk, het was een prachtige zomer en ik zat hele dagen aan het strand. Mijn haar was zo blond geworden dat mijn klasgenoten dachten dat ik het gebblondeerd had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als zaterdagbaantje heb ik een tijdlang voor drie jongetjes gezorgd waarvan de ouders een poeliersbedrijf hadden. Ik maakte het huis schoon,deed de afwas, stopte de kinderen in bad, die dan met nette haartjes in de pyamaatjes zaten als moeder om zes uur thuis kwam. Echt hard werken was dat maar ik verdiende er vijftien gulden per dag mee en voelde me erg rijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En van al die baantjes leer je wat, ook op sociaal gebied. Heel belangrijk voor de rest van je leven!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.